Overleg met de Gemeente Apeldoorn

Overleg met de Gemeente Apeldoorn

Recent heeft het bestuur van de Dorpsraad weer een overleg met de Gemeente Apeldoorn gehad. Doel was een aantal zaken te bespreken die nog zijn blijven liggen. Allereerst ging het om de vijvers langs de Hoofdweg, ooit geschonken door Lona Verpakking. Het onderhoud was in handen van het Waterschap, inmiddels heeft de Gemeente de vijvers in onderhoud, er is nu geld voor vrijgemaakt zodat dit stukje cultureel erfgoed weer in de oude glorie hersteld kan worden, uiteraard met de expertise van een aantal mensen uit Loenen die vanuit het verleden hierbij betrokken waren.

Ten tweede hebben we gesproken over de herbouw van het oude cachot op het Dorpshart, dat achter de Veldwachterswoning was gebouwd. De Stichting Historie Loenen heeft ook dit al lang op het programma staan. We gaan samen met Historie Loenen en de Gemeente proberen het oude cachot te herbouwen en weer op de plek te zetten.

Voor de parkeerplaats op de Groenendaalseweg gaan we in overleg met de Gemeente, de Oranjevereniging en de Dorpsraad (Groen en Toerisme) om een ontwerp te maken voor de parkeerplaats waar iedereen mee kan leven. De bedoeling is om dit ze snel mogelijk te realiseren.

Ook komen er een aantal afvalbakken in het Lonapark. Deze zullen geleegd worden door de buren van het Lonapark.

We proberen nog een extra insektenhotel in het dorp te krijgen, als u een mooie plek in de zon weet, graag doorgeven aan secretaris@loenenzonnedorp.nl.

De Dorpsraad Loenen Zonnedorp

Delen:

Gerelateerde berichten

Bloembakken in Loenen

Dit voorjaar hebben Arend Jan Hamming en Adriaan Blom via Lomive een voorstel gedaan voor het plaatsen van 18 cortenstalen bloembakken in de kern van Loenen.  Deze worden beplant met

Opknapbeurt Rotonde Eerbeek.

Al meerdere jaren is de rotonde Loenen/ Eerbeek een doorn in ons oog. Het onkruid tiert welig en wordt af en toe gemaaid, zodat je er ook overheen kunt kijken.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.