Opgroeien op een boerderij, welk kind wil dat niet?

Opgroeien op een boerderij, welk kind wil dat niet?

Meehelpen op de akker, kalfjes aaien in de stal en eieren zoeken bij de kippen, dat is ook mogelijk als je niet op een boerderij woont. Kinderen en kleinkinderen van de Herenboeren in Loenen zijn altijd welkom op de boerderij!

In het eerste weekend van april mochten ze Paaseieren zoeken. Die waren speciaal gekleurd en verstopt. Want Herenboeren kippen leggen hun eieren altijd netjes in het leghok voordat ze naar buiten gaan en dat is niet zo spannend. Veel ouders, opa’s en oma’s vinden het belangrijk dat kinderen zien waar hun eten vandaan komt en ervaren wat daarvoor nodig is. Dan smaken groente, fruit, eieren en vlees ineens beter. Daarom organiseren de Herenboeren regelmatig kinderactiviteiten.

Herenboeren Loenen is een coöperatie waar zo’n 200 huishoudens, samen met een boer, duurzaam voedsel produceren in een gemengd kleinschalig boerenbedrijf. Groente, eieren, vlees en binnenkort ook fruit van eigen erf.

Ben jij geïnteresseerd om ook Herenboer te worden? Loop dan mee met een voorjaarsrondleiding en laat je alles vertellen. De rondleidingen zijn op zaterdag 15 en 29 april, zaterdag 6 en 20 mei en op vrijdag 19 mei. Start om 10 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Meld je aan via onze website grootemodderkolk.herenboeren.nl  

Delen:

Gerelateerde berichten

De Uitkijktoren

Dorpsraad Loenen Zonnedorp heeft het helemaal gehad met de veelal negatieve, onjuiste en onvolledige berichtgeving in de media over de Uitkijktoren die de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen wil

Recreatiezonering Loenense bossen

Op initiatief van de provincie Gelderland werken Natuurmonumenten en Geldersch Landschap & Kasteelen aan een betere balans tussen ruimte voor natuur en mens. Om kwetsbare natuur te beschermen en tegelijkertijd

Bestelling kerststukken en graftakken

Net als voorgaande jaren kan men dit jaar weer graftakken en kerststukken bestellen via de werkgroep vanuit de Protestantse kerk in Loenen. De bestellingen moeten uiterlijk 4 december binnen zijn!

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.