Nieuwe regelingen Gemeente Apeldoorn

Nieuwe regelingen Gemeente Apeldoorn

Het Erfgoedfonds krijgt er per 1 januari twee regelingen bij. De gemeente wil met deze regelingen initiatieven stimuleren die de zichtbaarheid en beleving van de Apeldoornse geschiedenis vergroten.

De Regeling Cultuurlandschap is gericht op versterking van de beleving en het herstel van het waardevolle historische cultuurlandschap in de gemeente Apeldoorn.

U kunt hierbij denken aan onderhoud van grafheuvels, houtwallen, sprengen, buitenplaatsen en bosschages.
Maar ook voor het organiseren van activiteiten om de beleving van het cultuurlandschap te versterken, kan subsidie worden aangevraagd.

De Regeling Erfgoedverbeeldingen stimuleert het maken van historische verwijzingen in de openbare ruimte.
Dit kan door het plaatsen van een informatiebord, maar ook door het realiseren van een grotere erfgoedverbeelding,
zoals een herinneringsmonument of een informatiebankje. Zo worden de verhalen van Apeldoorn fysiek zichtbaar gemaakt en “vertelt”.
Voor inwoners of verenigingen die hier plannen voor hebben, kan deze regeling helpen met een bijdrage.

Meer informatie over beide regelingen vindt u op www.apeldoorn.nl/erfgoedfonds. Aanvragen kan per 1 januari 2022!

In totaal 7 regelingen

Dit brengt de teller van regelingen binnen het Erfgoedfonds op 7! Eerder zijn al de volgende stimulerings- en ondersteuningsregelingen samengevoegd in het fonds;
de monumentensubsidie, het gevelfonds, het archeologiefonds, een duurzaamheidsdienst voor monumentale panden en een bijzondere bomenregeling.

Vragen?

Heeft u vragen over één van de regelingen? Stel ze gerust. Dat kan door te mailen naar cultuurhistorie@apeldoorn.nl.
Wij nemen dan contact met u op.

Delen:

Gerelateerde berichten

De Uitkijktoren

Dorpsraad Loenen Zonnedorp heeft het helemaal gehad met de veelal negatieve, onjuiste en onvolledige berichtgeving in de media over de Uitkijktoren die de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen wil

Recreatiezonering Loenense bossen

Op initiatief van de provincie Gelderland werken Natuurmonumenten en Geldersch Landschap & Kasteelen aan een betere balans tussen ruimte voor natuur en mens. Om kwetsbare natuur te beschermen en tegelijkertijd

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.