Nieuwe regelingen Gemeente Apeldoorn

Nieuwe regelingen Gemeente Apeldoorn

Het Erfgoedfonds krijgt er per 1 januari twee regelingen bij. De gemeente wil met deze regelingen initiatieven stimuleren die de zichtbaarheid en beleving van de Apeldoornse geschiedenis vergroten.

De Regeling Cultuurlandschap is gericht op versterking van de beleving en het herstel van het waardevolle historische cultuurlandschap in de gemeente Apeldoorn.

U kunt hierbij denken aan onderhoud van grafheuvels, houtwallen, sprengen, buitenplaatsen en bosschages.
Maar ook voor het organiseren van activiteiten om de beleving van het cultuurlandschap te versterken, kan subsidie worden aangevraagd.

De Regeling Erfgoedverbeeldingen stimuleert het maken van historische verwijzingen in de openbare ruimte.
Dit kan door het plaatsen van een informatiebord, maar ook door het realiseren van een grotere erfgoedverbeelding,
zoals een herinneringsmonument of een informatiebankje. Zo worden de verhalen van Apeldoorn fysiek zichtbaar gemaakt en “vertelt”.
Voor inwoners of verenigingen die hier plannen voor hebben, kan deze regeling helpen met een bijdrage.

Meer informatie over beide regelingen vindt u op www.apeldoorn.nl/erfgoedfonds. Aanvragen kan per 1 januari 2022!

In totaal 7 regelingen

Dit brengt de teller van regelingen binnen het Erfgoedfonds op 7! Eerder zijn al de volgende stimulerings- en ondersteuningsregelingen samengevoegd in het fonds;
de monumentensubsidie, het gevelfonds, het archeologiefonds, een duurzaamheidsdienst voor monumentale panden en een bijzondere bomenregeling.

Vragen?

Heeft u vragen over één van de regelingen? Stel ze gerust. Dat kan door te mailen naar cultuurhistorie@apeldoorn.nl.
Wij nemen dan contact met u op.

Delen:

Gerelateerde berichten

Uitbreiding trainersstaf voor G voetbal

Loenermark zoekt aanvulling voor de trainersstaf met betrekking tot G-Voetbal. Het gaat om een uurtje trainen in de 2 weken. De training is op vrijdagavond van 18:45-19:45 uur. Info via

Middelste Molen Loenen

De Middelste Molen: Vrijwilligers gezocht!

De ambachtelijke papierfabriek en museum ‘De Middelste Molen’ te Loenen heeft behoefte aan nieuwe vrijwilligers (m/v). De Middelste Molen wordt jaarlijks bezocht door ca. 10.000 mensen. Ruim 50 vrijwilligers leiden

Duofiets

Het mooie weer komt er weer aan, dus wordt het tijd om eens een mooie fietstocht te gaan maken. Daarvoor is er voor hen, die er graag eens op uit

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.