Loense Moandag in gevaar!

Twee jaar is Loenen verstoken gebleven van het grootste evenement op de eerste maandag van augustus in deze regio. Vanwege corona kon de Loense Moandag niet doorgaan. Maar nu dreigt er ook een kink in de kabel te komen voor de toekomst van dit evenement. Er zijn problemen met de bezetting van het bestuur. Enkele bestuursleden vinden het wegens hun leeftijd welletjes en gaan er een punt achter zetten. Pogingen om nieuwe bestuursleden te werven hebben(nog) geen succes gehad. Na dertig jaar dreigt de Loenense Pony- en paardenjaarmarkt, dat later Loense Moandag werd, verloren te gaan.

Voorzitter Ap Gorsseling stond in 1990 aan de wieg van ‘de Paardenmarkt’ zoals dit nog vaak kortweg wordt genoemd.

Gorsseling,72 jaar, is van mening dat jongere personen de kar moeten gaan trekken. “Een drietal bestuursleden zijn al wat ouder. Die willen graag opstappen. We kregen wel aanvulling van Wanda Zilvold en Sandra Onderstal maar dat is niet voldoende. We zoeken vooral een nieuwe voorzitter die er plezier in heeft om het evenement te organiseren.

De scheidende voorzitter heeft veel personen benaderd om zitting te nemen in het bestuur. Tot nu toe zonder succes. De oudere bestuursleden zijn vast besloten om terug te treden. Gorsseling zegt: “Als we niemand vinden om mij op te volgen is het gedaan met de Loense Moandag. Dat zou toch erg jammer zijn. De markt heeft in dertig jaar haar bestaansrecht bewezen”.

Personen die het bestuur van de Loense Moandag willen gaan versterken kunnen mailen naar  info@loensemoandag.nl. Telefoon 055-5051022.

Delen:

Gerelateerde berichten

Succes energiebesparingsacties

De energiebesparingsacties van de coöperatie zijn een groot succes. Door het grote aantal aanmeldingen is er nog een wachtlijst. Iedereen komt aan de beurt maar in de warme zomermaanden waarin

werken en ondernemen

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

In het stuk van de Provincie staat dat er gepraat gaat worden. Een eerste gesprek is inmiddels achter de rug, een vervolg is gepland. Duidelijk is door ons gesteld dat