Henk van Hensbergen verrast met Dorpsparel Loenen 2022

Henk van Hensbergen verrast met Dorpsparel Loenen 2022

In Loenen wordt jaarlijks de Dorpsparel uitgereikt aan een inwoner die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de dorpsgemeenschap. Vaak aan personen die weinig zichtbaar veel doen voor de leefbaarheid van de woongemeenschap. De Dorpsparel is kort na 1976 bedacht in aansluiting op de toekenning van het dorp Loenen als Parel van Gelderland.

Dit jaar werd Henk van Hensbergen (72 jaar) op 10 november niets vermoedend tijdens de repetitie van de muziekvereniging OLTO  hiermee ‘overvallen’ in het Dorpscentrum De Brink. Hij werd een bescheiden persoon genoemd die altijd klaar staat voor een ander. Een echt verenigings- en dorpsmens, die al 62 jaar zijn partij speelt bij OLTO op de waldhoorn. Is iedere week present. Bovendien was hij 12 jaar secretaris van Olto en zette de administratie weer op poten. Zo’n zestig jaar helpt Van Hensbergen al mee bij de inzameling van het oude papier.

Ook is hij wekelijks te zien bij De Brink waar hij tuin- en ander klussenwerk doet. Hij was 12 jaar secretaris van het Dorpscentrum. Toen Henk met pensioen ging, kreeg hij meer tijd voor vrijwilligerswerk. Toen hem gevraagd werd mee te helpen met schoffelen en harken op het kerkhof bij de NH kerk deed hij dat graag. Zijn broer Jaap kwam mee. Tuinieren doet hij graag, ook in de tuinen van Paleis Het Loo en in de bossen van Staatsbosheer.

OLTOvoorzitter Marcel Mooy feliciteerde hem en het orkest bracht een feestelijke aubade.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud