Helaas maken de donkere dagen hun naam in Loenen al direct waar!

Helaas maken de donkere dagen hun naam in Loenen al direct waar!

Ondertussen zijn er een aantal inbraken geweest in Loenen.

N.a.v. de inbraken ben ik een paar keer ’s-avonds tergend langzaam door de straten van Loenen gereden voor extra toezicht. Wat dan opvalt is dat veel bewoners (rol-)gordijnen gesloten hebben en dus niet meer zien wat er gebeurt als het donker is. De sociale controle is daarmee bijna dood. Dit is wel iets om over na te denken, wat u ermee doet is natuurlijk aan u!

Verder zijn er mogelijk pogingen tot inbraak geweest. Als daders niet binnen geweest zijn, maar de deur en het kozijn zijn wel beschadigd, is dat vaak reden voor mensen om geen aangifte/melding te doen. Ik verzoek u dringend in ieder geval een melding te doen.

De reden hiervoor is dat we dan in ieder geval weten wat er allemaal gebeurt en waar, maar vooral ook omdat er meestal bij een poging tot inbraak de beste sporen te vinden zijn. Deze indrukken in het hout (door ons “moeten” genoemd) worden afgevormd en zijn als een vingerafdruk van het stuk gereedschap. Als dan een dader wordt gepakt en bij hem wordt een bandenlichter/schroevendraaier o.i.d. aangetroffen, kan een en ander met elkaar vergeleken worden. Dit leidt dan mogelijk tot bewijs in één of meer zaken.

Het blijft voor u als bewoners belangrijk op te letten of u personen en/of voertuigen ziet, waarvan uw onderbuikgevoel zegt dat het niet klopt. Twijfel dan niet, maar bel 112. Dat mag namelijk bij verdachte situaties “op heterdaad” zoals dat heet.

Wij horen nog te vaak, na een gepleegde inbraak, dat mensen iets verdachts gezien hebben of zelfs een kenteken aanleveren.

Bedenk ook dat wij, in geval van een melding verdachte situatie, in ieder geval naar Loenen komen en er dan dus wel politie aanwezig is.

Meestal gaan wij dan even in de wijk op zoek en dan zijn we toch nog preventief aanwezig. Pak uw winst!

Op donderdag 27-12 en 03-01 is er geen spreekuur van de wijkagent i.v.m. de drukte rond de feestdagen.

Vriendelijke groeten

Theo Simmelink, wijkagent

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Basisscholen Loenen 7 okt open dag

Woensdagochtend 7 oktober 2020 houden de basisscholen in de gemeente Apeldoorn hun gezamenlijke Open Dag. Ook de basisscholen in Loenen openen deze ochtend, met inachtneming van de corona-maatregelen, hun deuren voor nieuwe ouders die op zoek zijn naar een basisschool voor hun kind. Van 09.00 tot 12.00 uur bent u van harte welkom voor een rondleiding door de school. De

VV Loenermark zoekt secretaris

Een bruisende vereniging met ruim 500 ledenn zoekt een: Secretaris De secretaris draagt zorg voor een verantwoord beheer van de secretariële processen van de vereniging.  Primaire taken: Het verzorgen van de agenda en vergaderstukken voor de bestuurs- en ledenvergaderingen Het plannen en organiseren van vergaderingen Verantwoordelijk voor verenigingscorrespondentie behoudens wedstrijdsecretariaten Coördineren representatie vereniging zowel in- als extern Verantwoordelijk voor "Lief

Prot.kerk Doorgaan op de rem

Al een paar keer was er geen stukje van de kerk in Nieuws Uut Loenen. Dat heeft z’n reden, we hebben de kerk op zondag open, maar er kunnen maximaal 50 mensen in. Dat nodigt niet zo uit om te zeggen: Kom allemaal maar. Toch zijn we volop bezig om, ook met de katholieke parochie samen, activiteiten te ontwikkelen. We denken

Middelste Molen Loenen

De Middelste Molen Rondleiders gezocht

Rondleiders gezocht De Middelste Molen is een ambachtelijke papierfabriek en museum in Loenen. Met veel enthousiasme houden 55 vrijwilligers dit industriële monument overeind. Regelmatig zijn nieuwe vrijwilligers nodig. Momenteel is er vooral behoefte aan nieuwe rondleiders. Nieuwe rondleiders krijgen altijd eerst een inwerkperiode waarin zij meelopen met anderen. Pas als zij daar zelf aan toe zijn gaan zij zelf rondleidingen