Helaas maken de donkere dagen hun naam in Loenen al direct waar!

Helaas maken de donkere dagen hun naam in Loenen al direct waar!

Ondertussen zijn er een aantal inbraken geweest in Loenen.

N.a.v. de inbraken ben ik een paar keer ’s-avonds tergend langzaam door de straten van Loenen gereden voor extra toezicht. Wat dan opvalt is dat veel bewoners (rol-)gordijnen gesloten hebben en dus niet meer zien wat er gebeurt als het donker is. De sociale controle is daarmee bijna dood. Dit is wel iets om over na te denken, wat u ermee doet is natuurlijk aan u!

Verder zijn er mogelijk pogingen tot inbraak geweest. Als daders niet binnen geweest zijn, maar de deur en het kozijn zijn wel beschadigd, is dat vaak reden voor mensen om geen aangifte/melding te doen. Ik verzoek u dringend in ieder geval een melding te doen.

De reden hiervoor is dat we dan in ieder geval weten wat er allemaal gebeurt en waar, maar vooral ook omdat er meestal bij een poging tot inbraak de beste sporen te vinden zijn. Deze indrukken in het hout (door ons “moeten” genoemd) worden afgevormd en zijn als een vingerafdruk van het stuk gereedschap. Als dan een dader wordt gepakt en bij hem wordt een bandenlichter/schroevendraaier o.i.d. aangetroffen, kan een en ander met elkaar vergeleken worden. Dit leidt dan mogelijk tot bewijs in één of meer zaken.

Het blijft voor u als bewoners belangrijk op te letten of u personen en/of voertuigen ziet, waarvan uw onderbuikgevoel zegt dat het niet klopt. Twijfel dan niet, maar bel 112. Dat mag namelijk bij verdachte situaties “op heterdaad” zoals dat heet.

Wij horen nog te vaak, na een gepleegde inbraak, dat mensen iets verdachts gezien hebben of zelfs een kenteken aanleveren.

Bedenk ook dat wij, in geval van een melding verdachte situatie, in ieder geval naar Loenen komen en er dan dus wel politie aanwezig is.

Meestal gaan wij dan even in de wijk op zoek en dan zijn we toch nog preventief aanwezig. Pak uw winst!

Op donderdag 27-12 en 03-01 is er geen spreekuur van de wijkagent i.v.m. de drukte rond de feestdagen.

Vriendelijke groeten

Theo Simmelink, wijkagent

Delen:

Gerelateerde berichten

Oorlogsgravenstichting en Veteranenbegraafplaats

Vereniging Vrijwilligers Veteranen Begraafplaats Loenen (VV NVBL) en OorlogsGravenStichting (OGS) vragen hulp Na de vorige publicatie zijn we inmiddels weer een aantal maanden verder en er zijn al meerdere veteranen

Aanleg Dorpshart

Er vinden dit jaar voor de zomervakantie nog werkzaamheden aan de Hoofdweg plaats die conflicteren met de werkzaamheden voor de aanleg van het dorpshart. Er is nog samen met de

Algemene ledenvergadering

Vele leden van de Dorpsraad waren aanwezig bij deze bijpraatbijeenkomst. Er was grote interesse in de presentaties en er werden vele vragen gesteld en beantwoord. Ter sprake kwamen onder andere

Middelste Molen Loenen

De Middelste Molen: 400 jaar jong

Dit jaar wordt De Middelste Molen (ambachtelijke papierfabriek en museum in Loenen) 400 jaar jong! Het is de bedoeling om niet alleen stil te staan bij 400 jaar De Middelste