Een veerkrachtig Apeldoorn

gemeente apeldoorn

Een veerkrachtig Apeldoorn

Een sterk en betrokken Apeldoorn waar iedereen ertoe doet, dat is ons doel. Als gemeente gingen we tot nu toe vooral uit van onze eigen dienstverlening: Welke hulp kunnen wij geven aan de inwoner? Dat gaan we anders doen. Want er gebeurt al zoveel in Apeldoorn. Ze kunnen veel zelf en samen. Daarop willen we aansluiten.

Sociale basis

Mensen hebben dingen nodig om zo gelukkig en gezond mogelijk te kunnen leven. Bijvoorbeeld een eigen woning, een baan en genoeg geld om rond te komen. Maar ook de sociale netwerken van inwoners, groepen en buurten. Bijvoorbeeld samen werken in de straat, bij de sportclub of op het werk. Dit zorgt ervoor dat je beter wordt in dingen die je al kunt, nieuwe dingen leert en je goed voelt. En tegelijk draag je zo bij aan het samenleven in Apeldoorn. We gaan deze sociale basis versterken, zodat Apeldoorners zich na een tijdje nog beter samen kunnen redden.

Vangnet

Een stevige sociale basis, waar we het hiervoor over hadden, is niet voor iedereen voldoende. Voor hen is er een vangnet. We helpen Apeldoorners op weg om dat eigen sociale netwerk en die sociale basis sterker te maken. Het doel is om steviger in de eigen schoenen te staan en op eigen kracht verder te kunnen. Als het nodig is, is extra ondersteuning beschikbaar.

Maatschappelijk werk in de dorpen

Iedereen heeft wel eens momenten dat het minder gaat. Meestal kom je daar zelf wel weer uit. Zeker als je familie, vrienden en buren om je heen hebt die kunnen helpen. Lukt het je niet om oplossingen te vinden? De maatschappelijk werker voor Loenen werkt binnen het netwerkverband Samen055 en kan u helpen met uw vragen over bijvoorbeeld zorg, werk, geld of opvoeding. De contactgegevens van de maatschappelijk werker voor Loenen: Ilona Boom, 06-30146504 of email i.boom@stimenz.nl

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud