Democratiefabriek laat jongeren nadenken over de waarde van onze democratie op Nationaal Ereveld Loenen

Democratiefabriek laat jongeren nadenken over de waarde van onze democratie op Nationaal Ereveld Loenen

In de maanden juli, augustus en september is het mogelijk de democratiefabriek te bezoeken in de kapel
van Nationaal Ereveld Loenen bij Apeldoorn. De democratiefabriek is een initiatief van de Stichting
Vredeseducatie.
Democratie is mensenwerk en kan ontdekt en geoefend worden in de Democratiefabriek. Een fabriek waarin gezinnen met kinderen en jongeren van 10 – 18 jaar democratie kunnen onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen. Bezoekers worden uitgedaagd om hun kennis van de democratie te vergroten en hun meningen te vormen. De tentoonstelling gaat over grote thema’s als conflicten, macht en democratie maar gaandeweg ontdekken de bezoekers dat de tentoonstelling over hen zelf gaat. Over hun eigen idealen, hoop, waarden, houding en gedrag.

Theo Vleugels, algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting over de komst van de democratiefabriek: “De boodschap van de democratiefabriek vormt een mooie kruisbestuiving met de herhalen die kinderen en jongeren horen op het ereveld, waar 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers gegraven liggen die hun leven hebben gegeven voor de bevrijding van ons land en het herstel van onze democratie. We doen dit omdat je moet weten wat je kwijt kunt raken, en wat de gevolgen daarvan zijn.” De democratiefabriek is een van de educatieve projecten die de Oorlogsgravenstichting aanbiedt op het ereveld, en is dagelijks geopend en gratis te bezoeken.

Over Nationaal Ereveld Loenen

Nationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers:
militairen en burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige
conflicten daarna – zoals in voormalig Nederlands­Indië of tijdens vredesmissies. Nationaal Ereveld Loenen
wordt beheerd door de Oorlogsgravenstichting.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud