De Middelste Molen: 400 jaar jong

Middelste Molen Loenen

De Middelste Molen: 400 jaar jong

Dit jaar wordt De Middelste Molen (ambachtelijke papierfabriek en museum in Loenen) 400 jaar jong! Het is de bedoeling om niet alleen stil te staan bij 400 jaar De Middelste Molen., maar ook bij de geschiedenis van de papierindustrie in deze regio.

De aftrap van de festiviteiten vindt plaats op 11 juni om 14.00 uur door de burgemeester van Apeldoorn, de heer Ton Heerts. Hij zal dan het eerste exemplaar aangeboden krijgen van een jubileumboek. Dit boek (250 pag.) is vanaf 11 juni ook te koop bij De Middelste Molen voor 25 euro. Vervolgens zal hij worden rondgeleid langs de eeuwenoude, die dag werkende machines van De Middelste Molen.

Op 16 en 17 juni zijn workshops voor alle kinderen van groep 7 van de basisscholen in Loenen en Eerbeek.

Op 25 juni zijn er allerlei demonstaties van kunstenaars die een aparte techniek laten zien. Dit zijn: Yusuf Akkaya, Astrid Bulsink en Hanne Mahler.

Onder leiding van de papierkunstenaressen Miriam van der Linden en Betty Disco worden vervolgens bezoekers uitgenodigd om mee te werken aan een groot kleurrijk papieren tulpenveld. Er wordt daarbij geschilderd met fijngemalen papierpulp. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen of mee te doen.

Tot slot: op 2 juli worden de feestelijkheden afgesloten met een barbecue voor alle vrijwilligers en hun partners. De Middelste Molen heeft geen betaalde krachten, maar uitsluitend vrijwilligers. Zonder al deze vrijwillige medewerkers zou het 400-jarig bestaan niet gehaald zijn!

Delen:

Gerelateerde berichten

Papierfabriek Middelste Molen Loenen

400 jaar middelste molen

Al eerder is hier aangekondigd dat de ambachtelijke papierfabriek en museum De Middelste Molen in Loenen 400 jaar bestaat. Naar aanleiding van dit jubileum hebben twee vrijwilligers van DMM een

Vijvers Lonapark

Er is veel ergernis over de vijvers langs de Hoofdweg (Meiallee).Vanwege het warme weer zijn de vijvers vrijwel drooggevallen. Een mooi moment om iets aan de vijvers te doen, dachten

Slowtrailrunning

In en om Loenen heb je prachtige afwisselende bossen en heidevelden. Sinds februari 2022 organiseer ik, (Marloes van Brink) slowtrailruns. Slowtrailrunning is bewust hardlopen in een rustig tempo, ongeveer 7

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.