De Loense Moandag weer begrip

Op maandag 6 augustus a.s. zal, in alle vroegte, weer het gehinnik van pony’s in het centrum van Loenen te horen zijn.

Zij staan dan op de ponymarkt te wachten op een mogelijke nieuwe baas. De ponymarkt is één van de belangrijkste onderdelen van “De Loense Moandag”. Dit evenement is het grootste dag evenement in de regio en trok de laatste jaren gemiddeld ca. 30.000 bezoekers. Deze toeristische trekpleister bevat naast de ponymarkt o.a. een jaarmarkt met ca. 170 stands, een kofferbakmarkt en twee terrassen met live muziek.
Ook voor de kinderen is er weer van alles te beleven zoals een draaimolen, kinder treintje, ponyritjes, springkussen enz. enz.

Taxateur en siersmid

Het stichtingsbestuur heeft het plan opgevat dit jaar de terrassen, naast de live muziek, wat aantrekkelijker te maken.
Zo zal op het plein bij dorpscentrum “De Brink” een stand met een kundig taxateur te bezoeken zijn waar bezoekers hun waardevolle spullen gratis op waarde kunnen laten taxeren. Tevens zal op dit plein ook een siersmid zijn vakmanschap tonen en u laten zien hoe , bij voorbeeld, een hekwerk gesmeed wordt.

In de nabijheid van deze stands zal ook weer het Toeristisch Platform te bezoeken zijn waar, met name, de toeristen veel informatie kunnen inwinnen over alle Loenense bezienswaardigheden. Na het succes van voorgaande jaren blijkt dit toeristisch platform een goede vondst te zijn. Ook het plein en sportveld bij obs. De Tweede Stee zal aantrekkelijker gemaakt worden. Hier zullen, naast de kofferbakmarkt en terras met live muziek, ook de ponyritjes voor kinderen plaats vinden.

Nieuw dit jaar is een “Trampo – Bungee jump” die op dit plein wordt neergezet.

Touwtrektoernooi

Of dit allemaal nog niet genoeg is, heeft het stichtingsbestuur ook het plan opgevat na de ponymarkt op het weiland, vanaf ca. 13.00 uur een touwtrektoernooi voor campings en bungalowparken uit Loenen en omgeving te organiseren.

Dit toernooi zal alleen bij voldoende deelname worden georganiseerd.

Kortom, De Loense Moandag is een evenement voor het hele gezin en waar men zich de gehele dag kan vermaken.

Het programma ziet er als volgt uit:

7.00 - 12.00 uur ponymarkt

8.00 – 15.00 uur jaarmarkt en kofferbakmarkt

8.00 -  15.00 uur toeristisch platform

10.00 – 15.00 uur live muziek op de terrassen

Vanaf ca. 13.00 touwtrek toernooi (onder voorbehoud)

15.00 uur einde van De Loense Moandag

 

Voor informatie:

Algehele informatie Stichting De Loense Moandag:

info@deloensemoandag.nl

website: www.deloensemoandag.nl

jaarmarkt mail: info@streekevenementen.nl of tel. 0578-692648

kofferbakmarkt mail: kofferbakmarktloenen@gmail.com

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een