De Buurtbus

De Buurtbus

Zoals misschien bekend rijdt de buurtbus Oosterhuizen/Lieren van maandag tot en met vrijdag, overdags en om het uur van en naar Apeldoorn.  De buurtbus rijdt vanaf het kanaal via de Voorsterweg, Avonturijn en Hoofdweg terug richting kanaal. De buurtbus doet daarbij de haltes aan bij de Voorsterweg, de Avonturijn en de Hoofdweg (nabij de Boterweg).

In 2023 waren er in totaal 776 passagiers die in Loenen zijn opgestapt. In totaal hadden wij in 2023 15.691 passagiers, dus daarvan is bijna 5% in Loenen opgestapt. Het jaar 2023 was voor de buurtbus een recordjaar. De aantallen passagiers waren de afgelopen 15 jaar nog nooit zo hoog. En dat geldt ook voor de meeste maanden van 2023.

Binnen de Dorpsraad onderzoeken we of er behoefte is aan een bushalte bij de kruising Hoofdweg/Horstweg (dus nabij basisschool De Poort). Van de buurtbusvereniging Oosterhuizen weten we dat de buurtbus op een strak tijdschema rijdt en mogelijkheden voor uitbreiding van het traject beperkt zijn. Voordat wij ons daarvoor inzetten willen we eerst weten of er in Loenen behoefte is aan uitbreiding van de buslijn.

Onze vraag aan bewoners van Loenen is daarom;

“Gaat U gebruik maken van een bushalte Hoofdweg/Horstweg, indien de buurtbus daar zou komen? Zo ja, hoe vaak per maand zou U daarvan dan gebruik maken?

Als U hierop bevestigend antwoord wilt U dat dan aan ons doorgeven via het mailadres;  infra@loenenzonnedorp.nl  .

Alvast bedankt.

Namens de dorpsraad

Harrie Wilbrink

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud