Column Vrijwilligers

nieuws uut loenen

Column Vrijwilligers

Zoals u in de vorige NuL kon lezen legt Marian Zoet volgend jaar haar functie als secretaris van de dorpsraad neer. Dat lijkt wat voorbarig om dat nu alvast aan te kondigen, maar inmiddels weten alle organisaties hoe moeilijk het is om vrijwilligers te vinden.

In Loenen draait iedere vereniging, stichting, organisatie etc nagenoeg volledig op vrijwilligers, mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun club. Waarom wordt het toch zo moeilijk om mensen te vinden?

Naast dat veel Loenenaren een jaartje ouder worden zie ik ook de 24-uurs economie. We draaien maar door. Als je het gelukt hebt een woning de kunnen kopen ben je wel haast gedwongen om beide 40 uur te werken vanwege de kosten. Door de digitale wereld gaat ook het werk na werktijd vaak gewoon door. Je houdt weinig vrije tijd over om ook nog eens op structurele basis vrijwilligerswerk te doen. Mocht je ook nog kinderen hebben dan moeten die naar de, vaak dure, opvang. Dus worden vele oma’s en opa’s ingezet om een klein beetje de kosten te drukken. Maar dit kost ook hen ook de nodig energie, waardoor structureel vrijwilligerswerk erbij inschiet. En daarnaast zijn de meeste van ons ook nog mantelzorger en ook daar gaat tijd en energie inzitten.

Kortom, onze tijd wordt opgeslokt door een maatschappij die veel van ons vraagt. Maar ik geloof dat er toch nog ergens een Loenenaar rondloopt die tijd kan vrijmaken om straks de nieuwe secretaris van Loenen Zonnedorp te worden. Wij wachten in spanning af.

Olga Oudt

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud