Column Toerisme

nieuws uut loenen

Column Toerisme

Zo, vandaag maar achter de computer. Het regent dat het giet, het waait ook nog eens behoorlijk, dus niet echt weer om naar buiten te gaan. Zult u zien dat wanneer u dit leest het natuurlijk één van de eerste mooie dagen van het jaar is.

Hier in Loenen is het nog rustig. Zeker met dit weer geen wandelaars of fietsers buiten. Straks is het voorjaarsvakantie en dan vinden de toeristen ons dorp weer. Het is altijd de start van het nieuwe recreatieve seizoen.

In de vorige Nul is er al aandacht besteed aan de activiteiten van de afdeling toerisme uit de Dorpsraad. Zoals u heeft kunnen lezen is men bezig om informatie borden te ontwikkelen waarop een QR-code staat waarmee voorbijgangers nog meer informatie kunnen lezen. Het gaat hier dan vooral om de “vergeten” plekken.

Het is zomaar een initiatief bedacht door Loenenaren maar het moet natuurlijk wel worden uitgewerkt en dat kost een hoop tijd. Maar hoe leuk is het dat, wanneer je hier niet bekend bent, juist dit soort extra informatie kunt verkrijgen bij niet al te grote toeristische punten. Het gebeurt regelmatig dat wandelaars stilstaan bij het monument van Robert Etlin. Voorheen niet altijd wetende waarom het nu juist hier staat en welk verhaal hierachter zit. Vanaf nu kan men het hele verhaal lezen.

Meer suggesties, verhalen of tips, waarvan u denkt dat is interessant en met betrekking tot Loenen zijn welkom. Zo zetten wij ons dorp nog mooier op de Toeristenkaart.

Olga Oudt
Nieuws uut Loenen

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud