Column Een nieuw Loenens evenement

nieuws uut loenen

Column Een nieuw Loenens evenement

In Loenen hebben wij verschillende, jaarlijks terugkerende, evenementen. Zoals de Loens Karmse, Het schaapscheerdersfeest en De Loense Moandag. Dit zijn allemaal evenementen door Loenenaren georganiseerd maar vele toeristen weten ons dan ook te vinden.

Toch ontwikkelt zich langzaam maar zeker een Loenens Evenement voor alleen de Loenenaren.

Ik heb het natuurlijk over het Loense Vroagenvuur.

Heeft u dit jaar ook meegedaan? Ik nu voor de 2e keer, en net als vorig jaar weer een ontzettend leuke en gezellige avond met de buren gehad. De opzet is zowel simpel als geniaal. Je schrijft je in als team, sportvereniging, vrienden, buren etc. en na het startsein krijg je een map met vragen en opdrachten mee, die je om 23.15 weer ingevuld moet inleveren bij Spritshz. Heel de avond gaat over Loenen, Loenenaren en de geschiedenis van Loenen. Maar ook algemene kennis komt aan bod. Denk nu niet dat het makkelijk is, veel hoofdbrekens waarbij het internet onontbeerlijk is, of een hotline met de mensen die heel veel van Loenen en zijn inwoners weten is ook niet onbelangrijk.

De vrijwilligers van Spritshz zetten echt een heel knap stukje werk neer. Een mooi boekwerk met heel veel vragen, de opdrachten, die ergens in Loenen fysiek moeten worden uitgevoerd, zijn perfect uitgedacht en uitgewerkt. Ook leuk is dat tijdens het Vroagenvuur het dorp in beweging is. Overal loopt, fiets of rijdt men op weg ergens naartoe en iedereen heeft enorm veel plezier.

Dus mensen van Spritshz, complimenten voor dit huzarenstukje. We hebben er in Loenen hopelijk weer een evenement bij.

Olga Oudt

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud