Column Aangelijnd

nieuws uut loenen

Column Aangelijnd

Deze column is voor, voor- en tegenstanders onder ons hondeneigenaren.

U heeft eerder kunnen lezen dat ik Dirk heb, 30 cm hoog, 6,5 kg. Bij zijn komst in ons leven had hij verschillende problemen waar we samen hard aan gewerkt hebben. Eén ding krijg ik er nog niet uit en dat is zijn enorme angst voor andere honden die zomaar te dichtbij komen.

Nu loop ik met Dirk altijd aan de (flex.) lijn niet alleen vanwege zijn problemen maar ook omdat, overal waar ik loop, honden aangelijnd moeten zijn.

Helaas kom ik regelmatig hondeneigenaren tegen die dit niet doen, gelukkig lijnen 9 van de 10 hun hond aan als ze mij zien en kan ik Dirk kort bijhouden en afleiden met een snoepje.

Maar dan de eigenaren die dit niet doen en roepen “hij/zij doet niets hoor”. Helaas Dirk dus wel en hij gebruikt zijn tanden. En wie is dan de “gebeten” hond?? Juist Dirk. En niet alleen dat, ook sta ik weer 3 stappen achter met het oplossen van zijn angst probleem.

Lieve losse hondeneigenaren, het mag niet in het bos dus doe het dan ook niet! Naast dat het heel irritant is om weer zo’n losse blije hond op je af te zien komen weet u ook dat er overal wild aanwezig is waar uw hond, met zijn of haar natuurlijk jachtinstinct, in een niet te stoppen vaart achteraan kan gaan.

Hij/zij doet het namelijk wel met alle ellende van dien voor het wild en andere honden. Dus doe gewoon uw hond aan de lijn.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud