Column 10 Jaar Nieuws uut Loenen

nieuws uut loenen

Column 10 Jaar Nieuws uut Loenen

10 Jaar Nieuws uut Loenen

In oktober 2011 verscheen de eerste editie van Nieuws uut Loenen. Niet zoals u nu gewend bent maar het was een pagina in de Regiobode.

Doel was vooral om komende activiteiten kenbaar te maken voor de Loenenaren want vaak las men pas achteraf als er iets was gebeurd. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en mogen wij wel vaststellen dat Nieuws uut Loenen een vaste waarde binnen ons dorp is geworden.

Natuurlijk is er een hoop veranderd in die 10 jaar. We zijn van 1 pagina naar een kleine krant gegaan. Van alleen papier naar ook digitaal. We genereren geen reclamegeld meer voor de krant maar de kosten worden gedragen door de Dorpsraad en Lomivé. Tot voor kort ook door de gemeente maar ook Nieuws uut Loenen ontkomt niet aan de gemeentelijke bezuinigingen.

Maandelijks laten wij 400 krantjes drukken en hebben wij ook +/- 900 gratis digitale abonnementen. Ook mensen (ver) buiten Loenen lezen Nieuws uut Loenen.

Nu ziet u altijd 2 namen in de krant staan, namelijk die van de 2 redactieleden. Maar deze krant wordt natuurlijk door veel meer mensen gemaakt en het is best een proces. Zo is er Timon Luesink, Hij zorgt ervoor dat de krant wordt omgezet in de digitale versie voor onze abonnees. Esther Aleman, zij controleert het geheel en zorgt ervoor dat de krant op www.loenenopdeveluwe.info komt te staan en Nathalie van Dijk zorgde tot voor kort dat de Facebookpagina van “Loenen op de Veluwe” steeds met nieuwe artikelen werd gevuld. Zij wordt opgevolgd door Anne-Marieke van Beek- de Bakker.

Als de redactie alle stukken heeft verzameld en geredigeerd, sturen wij alles door naar Joop Nievaart, Hij is de vormgever die ervoor zorgt dat alle stukken en foto’s netjes in de krant komen te staan. Natuurlijk willen wij als redactie dingen weer anders, dus soms gaat de conceptversie een paar keer heen en weer. Zijn we dan allemaal tevreden dan sturen wij de krant door naar drukkerij Van Hierden voor de papieren versie. Binnen de kortste keren belt hij ons om te zeggen dat de krant klaarligt. Eén van de redactie leden haalt de krant op en dan op woensdagochtend verschijnt de krant digitaal bij onze abonnees, ligt de papieren versie bij de Spar, het gezondheidscentrum, en bij de Bruisbeek. En beginnen de Facebook berichten te verschijnen.

Zo ziet u, iedere maand opnieuw is er een enthousiast team vrijwilligers, en 2 bedrijven, bezig om Nieuws uut Loenen voor u te maken.

Marian en Olga

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud