Loenen 75 jaar bevrijd!

Loenen 75 jaar bevrijd!

Volgend jaar vieren we dat Loenen 75 jaar geleden bevrijd werd. Uiteraard gaan we dit vieren op diverse dagen en locaties.
We zijn de geallieerde legers die ons bevrijd hebben nog steeds dankbaar voor wat ze voor ons gedaan hebben en waarvoor ze ook hun leven in de waagschaal gezet hebben, voor ons, de burgers van Loenen, Nederland en ver daarbuiten.
Vrijheid, zoals we dat (gelukkig) in Nederland kennen blijft een kostbaar goed, in het bijzonder de vrijheid zoals in onze grondwet verankerd is.
Vrijheid van meningsuiting wordt soms ook misbruikt om alles maar te kunnen roepen, echter vrijheid van meningsuiting met respect voor de aangesprokene(n) is het gemeengoed dat we in Nederland kennen en koesteren!
Ook de vrijheid van godsdienst, gender etc. is een groot goed binnen onze grondwet en al deze vrijheden willen we vieren met respect aan onze bevrijders.
Op 12 januari starten we in de Brink met een nieuwjaarsreceptie, waarbij o.a. Generaal b.d. Jelle Reitsma een lezing zal geven.
Op 18 april zullen we onze (Loenense) Bevrijdingsdag vieren, de programma’s zullen de komende maanden bekend gemaakt worden, maar dat we er een gezellige Loenense dag van zullen maken, moge duidelijk zijn!
Ook wordt er een tentoonstelling georganiseerd door Stichting Historie Loenen met veel beelden en herinneringen uit die tijd.
We hopen u de komende periode een programma te kunnen presenteren voor elk wat wils! In de komende maanden zult u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten in Loenen!

De commissie 75 jaar bevrijding Loenen.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud