Zuurkool maken op de Herenboerderij in Loenen

Zuurkool maken op de Herenboerderij in Loenen

Na een lange warme zomer wordt het weer kouder op de boerderij. De koeien staan met hun kalfjes lekker warm op stal. De laatste zomergroenten zijn van het land gehaald voor de vorst invalt.

Een Herenboer eet met het seizoen mee, dus is het nu tijd voor de boerenkool, de spruitjes en de kolen rood, wit en groen, je kunt er veel mee doen. Soms een uitdaging om weer wat nieuws te verzinnen, maar zoals een Herenboer onlangs zei: “Je wordt er wel creatief van”. En we proberen alles te gebruiken wat het land ons geeft. Bloemkolen die een eerste tikkie nachtvorst meekregen worden een heerlijke soep en van de wat minder mooie kolen maken we samen zuurkool. Lekker lokaal en duurzaam en ook nog reuze gezellig. Dat is Herenboeren!

Herenboerderij De Groote Modderkolk in Loenen is een coöperatie waar zo’n 200 huishoudens, samen met een boer, voedsel produceren in een gemend kleinschalig boerenbedrijf. Lijkt jou dat ook wat? Loop dan eens mee met een rondleiding op 7 of 21 januari om 10 uur.
Er is nog plek. Meld je aan via onze website grootemodderkolk.herenboeren.nl  

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud