Winterrondleiding op de Herenboerderij in Loenen

Winterrondleiding op de Herenboerderij in Loenen

Het is winter en toch zijn de akkers van Herenboerderij De Groote Modderkolk in Loenen alweer groen.
Hier zijn namelijk ‘groenbemesters’ ingezaaid zoals wintertarwe, winterrogge en winterwikke. Niet voor in de groentetas van de Herenboeren, maar voor een extra boost aan het bodemleven. De bladeren worden omgezet in nuttige voedingsstoffen zoals stikstof uit de lucht die hiermee weer teruggebracht wordt in de grond. De wortels maken de grond los, een ‘groen’ alternatief voor kunstmest en diep ploegen.

Er staat ook nog groen op het land dat wél in de groentetas van de leden terecht komt. Wintergroenten zoals groene en paarse boerenkool, de laatste kolen, prei en spruiten. Ook dat is Herenboeren. Eten wat het land nu biedt én tegelijkertijd ook nu zorgen voor een gezonde bodem, waar vanaf de lente de zomergroenten weer kunnen groeien. Ben jij geïnteresseerd om ook Herenboer te worden? Loop dan eens mee met een winterrondleiding en laat je alles vertellen. Het kan op zaterdag 4 of 18 februari om 10 uur. Het duurt ongeveer 1,5 uur.
Er is nog plek. Meld je aan via onze website grootemodderkolk.herenboeren.nl  

Herenboerderij De Groote Modderkolk in Loenen is een coöperatie waar zo’n 200 huishoudens, samen met een boer, voedsel produceren in een gemend kleinschalig boerenbedrijf.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud