Wijk van de Toekomst, samen van het gas af

Wijk van de Toekomst, samen van het gas af

Na een warme zomer staat de Energie Coöperatie Loenen weer in de startblokken om Loenen zoveel mogelijk duurzaam en onafhankelijk van aardgas te maken. Dat is hard nodig bij de huidige energietarieven.
Loenen is in de gemeente Apeldoorn een Wijk van de Toekomst. Dat betekent dat we proberen het dorp gereed te maken om in 2030 van het aardgas af te gaan. De gemeente stelt hiervoor een subsidie beschikbaar. Het project verkeert nog in de startfase. Loenen zet in op goede isolatie van woningen, lokale duurzame opwek met zonnepanelen en het gebruik van hybride warmtepompen  op groengas. Ook wordt onderzocht of er een warmtenet mogelijk is met restwarmte van de industrie in Eerbeek.
Er is nog niets beslist en als coöperatie willen we medio oktober graag met alle inwoners van Loenen in gesprek over de richting die we op moeten. Belangrijke vraag daarbij is: hoe zorgen we dat iedereen bij het project kan aanhaken?
Wij zijn erg benieuwd naar jullie ideeën en zoeken mensen die samen met ons de schouders hieronder willen zetten want een Duurzaam Loenen doen we samen!
Heb je een goed idee of wil je de bijeenkomst bijwonen, meld je dan aan via  info@ecloenen.nl. In september laten we via onze website en Facebookpagina weten wanneer en waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud