Wat gebeurt er aan de Eerbeekseweg 37?

Wat gebeurt er aan de Eerbeekseweg 37?

Hietveld-Pand-37

Pand 37 aan de Eerbeekseweg in Loenen is de nieuwe uitvalsbasis voor arbeidsmatige dagbesteding van Plurynlocatie Het Hietveld. “Op de vorige locatie groeiden we echt uit ons jasje”, weet arbeidscoach Toos Wolbrink. “Hier in Pand 37 komen meerdere vormen van dagbesteding samen en kunnen we zelfs nog groeien naar zestien deelnemers.”

Met uiterste precisie schept Lammert (62) met een zeef door de zelfgemaakte papierpulp. Een volle zeef met zeiknatte pulp komt boven water, maar Lammert weet precies wat hij ermee moet doen. “Ik heb op mijn vorige werkplek ook papier geschept”, vertelt hij, terwijl hij het natte goedje op een matje kiepert. “Toen ik hier kwam werken, heb ik aan iedereen uitgelegd hoe ze het moesten doen. En iedereen kan het al best goed.”
Klaartje (32) vindt het scheppen van papier nog wel moeilijk. Dat komt natuurlijk ook omdat ze het nog niet zo vaak gedaan heeft. “Het voelt ook zo gek en snotterig aan je handen”, vindt ze. Maar het houdt haar gelukkig niet tegen om nieuwe dingen te leren. “Soms lukt iets niet in een keer”, vertelt ze. “Maar als ik dan meer oefen, ben ik wel heel trots als het wel lukt. En nu kan ik dus steeds vaker, een heleboel mooie dingen zelf maken.”

Onderscheid tussen wonen en werken
Doelgericht werken en trots zijn op het werk wat je doet zijn volgens Wolbrink belangrijke doelstellingen van arbeidsmatige dagbesteding. “Met Pand 37 maken we een duidelijk onderscheid tussen wonen en werken. Want de medewerkers komen hier echt naar hun werk toe. Ze doen sociale contacten op en leren nieuwe dingen. Het achterliggende doel is de ontwikkeling richting zelfstandig werk buiten Pand 37.”
Een ander mooi aspect van Pand 37 noemt Wolbrink het ‘werk doen, wat er toe doet’. “Veel van de producten die we hier maken worden bijvoorbeeld verkocht in Match Atelier en Kadowinkel. Daarbij is Pand 37 ook uitvalsbasis voor de Cleanteams die Loenen schoonhouden. En ook de A-teams die voor Fastned de laadstations langs de snelweg op orde houden, zijn hier ondergebracht.”

Contact met de omgeving
De enige wens die Wolbrink en het team nog hebben, is: Meer contact met de omgeving. “Op onze vorige locatie zaten we middenin een woonwijk”, vertelt Wolbrink. “Hier langs de doorgaande weg, heb je toch wat minder aanloop.” Maar het creatieve team heeft genoeg ideeën om meer loop in Pand 37 te krijgen. “We hopen dat er in de toekomst, door het aanbieden van diverse diensten, er meer mensen bij ons langs komen”, aldus een enthousiaste Wolbrink.
Veel aanloop of niet, het maakt Inge (49) allemaal niet zo uit. “Ik blijf hier werken tot mijn pensioen”, vertelt ze. Inge houdt van precieze klusjes en leert graag iets nieuws. “Ik heb geleerd om stickers te plakken op zakken voor dierenvoer”, vertelt ze. “En nu ben ik bezig om voor Lammert oud-papier te sorteren, zodat hij er weer nieuw papier van kan maken.”

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud