Vogelvreugd Loenen bestaat 65 jaar

Vogelvreugd Loenen bestaat 65 jaar

vogelvreugdVogelvereniging Vogelvreugd uit Loenen bestaat dit jaar 65 jaar en viert dit met een jubileumshow in “De Brink”.

Op zaterdag 1 en zondag 2 december zal er veel gezang en gekwetter te horen zijn in de grote zaal.

Vogelvreugd heeft voor deze speciale tentoonstelling verenigingen uit de buurt uitgenodigd om ook met hun mooiste vogels naar Loenen te komen en mee te doen.  Het resultaat is een prachtige verscheidenheid aan vogels  Meerdere verenigingen uit Apeldoorn , Eerbeek en Vorden komen naar Loenen toe om te strijden voor de titel   “OPEN KAMPIOEN VAN APELDOORN“

De vogels worden woensdagavond naar de zaal gebracht, op donderdag door keurmeesters van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers gekeurd, waarna de resultaten verwerkt zullen worden tot een prachtige catalogus, welke op beide openingsdagen beschikbaar is in de zaal.

Het begon allemaal in 1953 in de woonkamer van de familie Bolink, waar de eerste plannen gemaakt werden voor de oprichting van een vogelvereniging en de oprichtingsvergadering vond plaats bij café de Smittenberg in Beekbergen. Enkele mensen vanuit Apeldoornse verenigingen hebben toentertijd actief meegeholpen om in de buurt dorpen verenigingen op te richten, om zodoende de vogelsport te promoten.

Vogelvreugd is vanaf 1953 een zelfstandige vereniging, die al vanaf de jaren 80 samenwerkt met de verenigingen uit de buurt om bij toerbeurt de Kampioen van Apeldoorn te organiseren  Het lukt ons sindsdien om eens in de vijf jaar deze show naar Loenen te halen en er dan iets moois van te maken. Ook nu wordt het iets speciaals 65 jaar jong en twee leden die een jubileum vieren, reden genoeg voor leden en bestuur om het beste beentje voor te zetten .

Ongeveer 325 vogels zijn er ingeschreven  en de zaal zal prachtig worden aangekleed met bloemen en planten, eigenlijk wordt het een must voor iedere Loenenaar om even in het weekend binnen te lopen en te genieten van de kweek resultaten van de diverse leden die al vele jaren bezig zijn met de opbouw van hun kweeklijn . dat de kweeklijnen goed zijn is de laatste jaren wel gebleken want leden van Vogelvreugd vallen menigmaal in de prijzen op shows in de regio, de provincie, op nationaal niveau en ja zelfs op de wereldshow werden al prijzen gewonnen.

Reden genoeg dus om op zaterdag 1 december tussen 10.00 en 17.00 uur of zondag
2 december tussen 10.00 en 16.00 uur  te  komen kijken in de grote zaal van De Brink  aan de hoofdweg naar de grondvogels, de grote en kleine parkieten, diverse soorten tropische vogels en kanaries.

DE VOGELS , DE LEDEN EN HET BESTUUR NODIGEN U VAN HARTE UIT VOOR EEN BEZOEK

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud