Vakantiegeld Samen Delen

loenense enk

Op 3 juni is de actie “Vakantiegeld Samen Delen” afgesloten. Eind juni zal bekend gemaakt worden hoeveel de actie opgeleverd heeft. Maar daar deden we het niet voor. We deden het voor mensen die minder geluk hebben in het leven dan de meesten van ons. Mensen die bijvoorbeeld onverwacht zonder werk zitten of die beperkt worden door ziekte. Mensen die daardoor niet meer kunnen doen wat voor de meesten van ons normaal is. Voor die mensen is een geldbedrag mooi, maar ook een gebaar van aandacht, gezien worden, erbij horen.

In Loenen hebben we 19 aanvragen ontvangen, waarvan er 14 zijn toegekend voor een bedrag van totaal € 3.250.

En die 5 die niet toegekend zijn? Die vielen net naast de boot, kregen net een paar tientjes te veel in de maand, of konden net niet de juiste gegevens aanleveren.

En omdat die mensen al zo vaak in hun leven “net niet” meemaken, hebben we ze allemaal uit het budget van de diaconie alsnog een redelijk vergelijkbaar bedrag gegeven. Omdat we geloven in delen, omdat geloven niet is “net niet”, maar “desondanks wel”.

Dank aan allen die een bijdrage hebben gegeven om dit mogelijk te maken!

_ Diaconie Protestantse Gemeente

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Najaar onderhoud aan de Eerbeekseweg

Onderhoud aan de Eerbeekseweg De Provincie gaat in het najaar groot onderhoud plegen aan de Eerbeekseweg. Tegelijk worden een aantal knelpunten opgelost. Er is overleg geweest met de ondernemers aan

De Bruisbeek augustus

Na een lange tijd van geduldig wachten is de Bruisbeek weer opgestart met haar activiteiten.  Het is fijn om onze bezoekers met stralende gezichten binnen te zien komen, wat heeft