Vakantiegeld Samen Delen

loenense enk

Op 3 juni is de actie “Vakantiegeld Samen Delen” afgesloten. Eind juni zal bekend gemaakt worden hoeveel de actie opgeleverd heeft. Maar daar deden we het niet voor. We deden het voor mensen die minder geluk hebben in het leven dan de meesten van ons. Mensen die bijvoorbeeld onverwacht zonder werk zitten of die beperkt worden door ziekte. Mensen die daardoor niet meer kunnen doen wat voor de meesten van ons normaal is. Voor die mensen is een geldbedrag mooi, maar ook een gebaar van aandacht, gezien worden, erbij horen.

In Loenen hebben we 19 aanvragen ontvangen, waarvan er 14 zijn toegekend voor een bedrag van totaal € 3.250.

En die 5 die niet toegekend zijn? Die vielen net naast de boot, kregen net een paar tientjes te veel in de maand, of konden net niet de juiste gegevens aanleveren.

En omdat die mensen al zo vaak in hun leven “net niet” meemaken, hebben we ze allemaal uit het budget van de diaconie alsnog een redelijk vergelijkbaar bedrag gegeven. Omdat we geloven in delen, omdat geloven niet is “net niet”, maar “desondanks wel”.

Dank aan allen die een bijdrage hebben gegeven om dit mogelijk te maken!

_ Diaconie Protestantse Gemeente

Delen:

Gerelateerde berichten

Succes energiebesparingsacties

De energiebesparingsacties van de coöperatie zijn een groot succes. Door het grote aantal aanmeldingen is er nog een wachtlijst. Iedereen komt aan de beurt maar in de warme zomermaanden waarin

werken en ondernemen

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

In het stuk van de Provincie staat dat er gepraat gaat worden. Een eerste gesprek is inmiddels achter de rug, een vervolg is gepland. Duidelijk is door ons gesteld dat