Speeltuin Molenbeek

Speeltuin Molenbeek

Op dit moment zetten wij, werkgroep ‘’de Tuin van Loenen’’, ons vol in voor de kinderen in Loenen!

Met deze werkgroep hebben wij het initiatief genomen om een plan te realiseren om de bestaande speelplek aan de Molenbeek om te vormen tot een mooie, eigentijdse, natuurlijke speeltuin voor zowel jonge als oudere kinderen.

Inmiddels is er in samenwerking met de gemeente Apeldoorn een prachtig ontwerp gemaakt dat voor veel speelplezier zal zorgen voor de kleine bewoners van Loenen, maar zeker ook voor de vele toeristen in ons dorp. Op de speelplek kunnen jong en oud elkaar ontmoeten en spelen; samen een potje schaken, schommelen, voetballen en klimmen en klauteren.

De bestaande speelplek (circa 2.800m2) zal naar een eigentijdse speeltuin en natuurlijk spelen worden omgevormd. Maar alles vervangen? Nee, dat zeker niet. Zo zullen de schommel, de kabelbaan en het voetbalveld blijven, voor de tafeltennistafel wordt gekeken naar een nieuwe locatie. Op de speelplek komen voor verschillende leeftijden natuurlijk speelmateriaal en speeltoestellen, zoals een klimtoestel, een familieschommel en een glijbaanhuisje. Er omheen komt een avontuurlijk wandelpad, boomstammen om te klimmen en divers groen, zoals schaduwbomen en struiken.

Inmiddels hebben we veel enthousiaste reacties van buurtbewoners ontvangen en zijn er vele handtekeningen opgehaald om dit project te steunen. 

We hopen eind 2022 de speeltuin helemaal gereed te hebben.

Heeft u ideeën, tips of wilt u graag praktische hulp bieden, dan zien wij u reactie graag tegemoet via een bericht naar: detuinvanloenen@gmail.com

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud