Paniek verhaal over uitkijktoren klopt niet!

Paniek verhaal over uitkijktoren klopt niet!

Gerrit van de Sprenge, voorzitter Vrienden Loenense Bosse, reageert in de Stentor op het artikel “Kink in de kabel voor uitkijktoren Loenermark”.
“Met verbazing las ik de uitspraken over de uitkijktoren Loenermark. Jammer dat Eric Hoogervorst, Kees Luijenijk en Wim Huijser vooraf niet contact hebben gezocht met St. Vrienden Loense Bossen. Het artikel lijkt een paniekverhaal. Loenermark zou ernstig geschonden worden door de komst van de toren. De gebruikte argumenten zijn onjuist of overtrokken.
Wim Huijser zegt dat Loenermark de stilste plek op de Veluwe is. Dit is onjuist. Het is het grootste park va Nederland. Loenen op de kaart zetten doen we doordat we één van de duurzaamste dorpen van Nederland zijn. De toren op een open plek plaatsen is onlogisch, daar deze lager liggen dan de huidige plek.
Genoemde vogels komen niet voor in de directe omgeving van de toren, blijkt uit drie uitvoerige natuuronderzoeken van Natuurbalans.
De parkeerplaats bij de schaapskooi verplaatsen naar de Groenendaalseweg betekent dat bezoekers ruim 2 kilometer moeten lopen om bij de schaapskooi/toren te komen. Nu is dat 100 tot 400 meter. In de gehele Loenermark zijn slechts twee plekken waar wat meer recreatie mag. De Trimbaan en de Schaapskooi/uitkijktoren. Het overige bos heeft een minimale recreatiewaarde. Dit is inmiddels ook definitief door de provincie Gelderland vastgesteld in het Recreatiezoneringsplan Veluwe. De toegangsweg Droefakkers hoort hier ook bij”.

Delen:

Gerelateerde berichten

Papierfabriek Middelste Molen Loenen

400 jaar middelste molen

Al eerder is hier aangekondigd dat de ambachtelijke papierfabriek en museum De Middelste Molen in Loenen 400 jaar bestaat. Naar aanleiding van dit jubileum hebben twee vrijwilligers van DMM een

Vijvers Lonapark

Er is veel ergernis over de vijvers langs de Hoofdweg (Meiallee).Vanwege het warme weer zijn de vijvers vrijwel drooggevallen. Een mooi moment om iets aan de vijvers te doen, dachten

Slowtrailrunning

In en om Loenen heb je prachtige afwisselende bossen en heidevelden. Sinds februari 2022 organiseer ik, (Marloes van Brink) slowtrailruns. Slowtrailrunning is bewust hardlopen in een rustig tempo, ongeveer 7

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.