Open monumentendag Mobilisatiecomplex Veldhuizen, Loenen

Open monumentendag Mobilisatiecomplex Veldhuizen, Loenen

In een bosrijk gebied naast het oude treintracé in Loenen ligt een voormalig Mobilisatiecomplex van Defensie. Ruim tien jaar geleden werd het complex verkocht. Het terrein was overwoekerd, de natuur had er weer bezit van genomen. Het voormalig militaire terrein is opgeschoond en uitgedund. De lichtinval verbeterde en er ontstond een open loofbos met ruimte voor ondergroei, een kruidenlaag, jonge eiken en berken, bessen en allerlei dieren. Meest bijzonder zijn de rode bosmier en kamsalamander.
Sinds 2015 is het complex in particuliere handen. Het magazijncomplex is een succesvol bedrijvenpark geworden. Organisaties zoals de Brandweer Noord- en Oost Gelderland huren complete hallen. Daarnaast zijn er veel lokale bedrijven die kleinere units in gebruik hebben.
Vanaf 1 juli 2023 is één hallencomplex in gebruik genomen door de Stichting Veteraan Autobussen (SVA) De ingebruikname door de SVA van een hallencomplex op het groenste bedrijvenpark van Nederland wordt gevierd met een Open Huis tijdens de Open Monumentendagen. De tentoonstelling omvat alle oude bussen (voor zover niet in gebruik als vervoer voor bezoekers van de Open Monumentendagen). Ook andere organisaties op het bedrijventerrein, waaronder in ieder geval de brandweer, doen mee aan de tentoonstelling van oud materieel.

Activiteit(en):Bezichtiging van het Mobilisatiecomplex Veldhuizen met tentoonstelling van oud materieel van onder meer de Stichting Veteraan Autobussen en de Brandweer Noord- en Oost Nederland
Demonstraties van de Stichting Dorsclub Lieren, club van Historische Tractoren en Machines
Optreden van het Oosterhuuzens Dialectkoor
Datum | tijd:zaterdag 9 en zondag 10 september | 11.00 tot 17.00 uur
Adres:Veldhuizen 3 – 14, 26 Loenen
Toegankelijkheid:  Ruime parkeermogelijkheden voor auto’s en fietsen
Ook te bereiken met een historische pendelbus vanaf Station Apeldoorn
Goed toegankelijk voor gebruikers van een scootmobiel, rollator of rolstoel 
Overig:Actuele tijden van de demonstraties en optredens
Historische pendelbussen rijden op en neer vanaf station Apeldoorn via locatie 14 ( Spelderholt) naar Loenen ( locatie 16) Nadere informatie
Stichting Veteraan Autobussen 
Mobilisatiecomplex Veldhuizen: www.sva-museumbussen.nl resp. www.veldhuizenverhuur.nl 

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud