Ontdek de Veluwe over land en water

Stoomtrein loenen

Ontdek de Veluwe over land en water

 

Stap in de Veluwse stoomtrein

Beleef het indrukwekkende geluid van de stoomfluit, de stoomontwikkeling en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. Een reis met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) voert de bezoeker over de meer dan 130 jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Het station Beekbergen vormt het kloppend hart van dit levende museum. Hier bevindt zich het historische stoomdepot met een omvangrijke collectie historisch spoormaterieel. Een bezoek meer dan waard!

Een onvergetelijke dag uit

Vanaf zondag 14 juli rijden de statige stoomlocomotieven met een sleep aan historische rijtuigen over de prachtige Veluwe. Elke dag, behalve zaterdags, brengen de stoker en de machinist hun machtige machines onder stoom voor een unieke en nostalgische belevenis. Zodra de stationschef de overwegbomen heeft gesloten en de hoofdconducteur het vertreksein geeft, komt met veel gesis de trein op gang. Tijdens de rit door het afwisselende landschap komt de in stijl geklede conducteur de kaartjes knippen en waant de reiziger zich terug in de tijd.

Veluwe-IJssel-Boemel

Ook deze zomer biedt de VSM als extra een dagvullend arrangement: de Veluwe IJssel Boemel! Deze schitterende dagtocht combineert de stoomtreinrit over de Koningslijn met een vaartocht per luxe salonboot over de kronkelende IJssel naar de historische Hanzestad Zutphen. Als beginpunt en eindpunt kan gekozen worden voor Zutphen, Apeldoorn of Beekbergen. De Veluwe-IJssel-Boemel vaart iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 16 juli tot en met 29 augustus. De rijdagen en vertrektijden staan op www.stoomtrein.org onder arrangement Veluwe IJssel Boemel.

Kaartjes zijn te koop in het station Beekbergen, in de trein bij de conducteur,  aan boord van de salonboot én op de website www.stoomtrein.org

Het stoomdepot verkennen

Op elke zondag , maandag en vrijdag van 14 juli tot en met 1 september hebben de treinreizigers de mogelijkheid om een historische stoomdepot te bezoeken. Nadat de trein terug is van de reis naar Eerbeek, is er een langere stop in Beekbergen. Daar wordt de machtige stoomlocomotief losgekoppeld van de trein en rijdt deze het stoomdepot binnen om kolen te laden en water te nemen. Van dichtbij ervaren de reizigers de sfeer van het stoomtijdperk, te midden van een uitgebreide verzameling historische stoom- en  diesellocomotieven. Neem ook een kijkje in het VSM-stationsgebouw met souvenirshop en restauratie voor een versnapering. De rijdagen en vertrektijden staan op www.stoomtrein.org als de groene dienstregeling. Kaartjes zijn te  koop in het station Beekbergen, in de trein bij de conducteur én op de website www.stoomtrein.org

Nieuw: de vrijdagse pannenkoeken rit

Al jaren is de zondagse lunch in de stoomtrein een begrip. Tot en met 27 oktober kunt u boeken voor een smakelijke lunch in een historisch luxe restauratierijtuig uit 1927.

Nieuw bij de VSM is deze zomer de vrijdagse pannenkoekenrit. Van 19 juli tot en met 30 augustus genieten jong en oud van heerlijke versgebakken pannenkoeken terwijl de stoomtrein door het afwisselende Veluwse landschap tuft. Voor beide is reserveren op www.stoomtrein.org noodzakelijk.

Stap in en reis mee!

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud