Nieuws uut Loenen Column

nieuws uut loenen

Robert Etlin

Ik heb al eens aangegeven dat je hier heerlijk kunt wandelen. Zo de Loenermark op of een mooie stille wandeling op de Erebegraafplaats.

Vlak achter mijn woning is het monument van Robert Etlin. Toen ik hier net woonde liep ik er toevallig langs en stond er even bij stil.

Zelf ben ik deels opgegroeid in de plantagebuurt in Amsterdam en woonde vlak bij de Hollandse Schouwburg. Het verhaal van de oorlog is mij met de paplepel ingegoten, maar het is een ander verhaal dan wat hier is gebeurd. In Amsterdam de honger en vele razzia’s en in deze regio de angst en ontberingen van het daadwerkelijke gevecht. 2 verschillende verhalen over één en dezelfde oorlog. Tijdens deze oorlog hadden mensen de moed om ten strijde te trekken voor onze vrijheid. Robert was zo’n moedig mens. Door zijn monument komt het verhaal van één man heel dichtbij. Wat hij deed daar kan ik mij geen voorstelling van maken.  Ik, van na de oorlog en altijd in vrijheid geleefd, kan alleen maar dankbaar zijn dat er mannen zoals Robert zijn geweest.

Daarom is het fijn dat er in deze NuL een kortverhaal over Robert Etlin staat en over de betekenis van het achterlaten van steentjes op het monument. Ik loop regelmatig langs het monument en iedere keer sta ik er even bij stil. Het mooi dat zo’n monument hier staat zodat wij nooit zullen vergeten dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Olga Oudt

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Appelflappen actie Spritshz

APPELFLAPPEN ACTIE Net als veel andere bedrijven en verenigingen heeft Spritshz het op dit moment zwaar. Om toch inkomsten te verzamelen, om de winter door te komen, hebben we daarom

politie loenen

Nieuwe wijkagent

Mijn naam is Fatma Tepeli. Ik ben uw nieuwe wijk/dorpsagent. Ik ben 43 jaar oud en geboren en getogen in de gemeente Brummen. Ik heb de politieopleiding gevolgd in 1996,

7 dec. Kerstbomen in Loenen

Om de sfeer in ons dorp rond de Kerstdagen te verhogen gaan we ook dit jaar langs de Eerbeekseweg en de Hoofdweg kerstbomen plaatsen. Het neerzetten is gepland voor maandag

Veldhuizen

Bedrijvenpark Veldhuizen gaat voor 55 ton CO2 reduceren door plaatsen zonnepanelen! Vanaf 1 december 2020 zullen, alle op bedrijvenpark Veldhuizen gevestigde bedrijven, voorzien worden van stroom opgewekt door de collectieve