Nieuws uut Loenen Column

nieuws uut loenen

Robert Etlin

Ik heb al eens aangegeven dat je hier heerlijk kunt wandelen. Zo de Loenermark op of een mooie stille wandeling op de Erebegraafplaats.

Vlak achter mijn woning is het monument van Robert Etlin. Toen ik hier net woonde liep ik er toevallig langs en stond er even bij stil.

Zelf ben ik deels opgegroeid in de plantagebuurt in Amsterdam en woonde vlak bij de Hollandse Schouwburg. Het verhaal van de oorlog is mij met de paplepel ingegoten, maar het is een ander verhaal dan wat hier is gebeurd. In Amsterdam de honger en vele razzia’s en in deze regio de angst en ontberingen van het daadwerkelijke gevecht. 2 verschillende verhalen over één en dezelfde oorlog. Tijdens deze oorlog hadden mensen de moed om ten strijde te trekken voor onze vrijheid. Robert was zo’n moedig mens. Door zijn monument komt het verhaal van één man heel dichtbij. Wat hij deed daar kan ik mij geen voorstelling van maken.  Ik, van na de oorlog en altijd in vrijheid geleefd, kan alleen maar dankbaar zijn dat er mannen zoals Robert zijn geweest.

Daarom is het fijn dat er in deze NuL een kortverhaal over Robert Etlin staat en over de betekenis van het achterlaten van steentjes op het monument. Ik loop regelmatig langs het monument en iedere keer sta ik er even bij stil. Het mooi dat zo’n monument hier staat zodat wij nooit zullen vergeten dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Olga Oudt

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een