Loenen Zonnedorp Het heden en de toekomst

Het heden en de toekomst

Het is een bijzondere tijd, we wensen iedereen die iemand aan deze afschuwelijke ziekte verloren heeft veel sterkte en namens Loenen Zonnedorp onze condoleance.

Corona waart nog rond

Positief is dat we tot rust gekomen zijn, gingen opruimen, schoonmaken, meer contact hadden met de kinderen en appten dat het een lust was. Iedereen aan de app, we hebben het halve dorp een Prettig Pasen gewenst en waren in nauw contact met onze familie en vrienden via skypen, facetimen en de app. Onze complimenten ook voor de scholen die zo snel overgegaan zijn op digitale lessen!  Er is een nieuw begrip: de 1,5 meter economie, dat werkt positief om de gevolgen van het virus te verminderen, we kunnen daardoor helaas niet onze naasten en eenzamen fysiek troosten en knuffelen.

Wat hebben we een geluk dat we in een prachtige omgeving wonen, we kunnen op de fiets stappen of wandelen in de omgeving, de natuur in. Je zal maar in hartje Amsterdam of Rotterdam wonen.

Wat gaat er na de crisis gebeuren?

In de toekomst zal er beslist veel veranderen, wordt er op het werk meer gerobotiseerd (mensen kunnen ziek worden, robotten niet). Met alle consequenties voor de werkgelegenheid gaan we met elkaar kleinschaliger en gerichter produceren? Worden we eindelijk verstandiger en gaan we minder vliegen? Geen Lelystad Airport en minder stikstof?

Gaan we internationaal en nationaal eindelijk nadenken waar we gaan (laten) produceren? Dus niet alleen in China, dat blijkt in dit soort crisis geen goed idee. Wordt het ook niet eens tijd dat er meer nagedacht wordt over de zorg, wonen en welzijn, niet alleen aan geld denken maar ook wat er in een crisis zou kunnen gebeuren. We hebben, is nu gebleken, fantastische mensen in de zorg en alle vitale beroepen die je nodig hebt tijdens dit soort crises. Wel is het zaak om goed voorbereid te zijn!

Loenen Zonnedorp

We hebben al een fantastische basis gelegd voor een duurzame toekomst in Loenen, wordt het een toekomst met meer cultuur en natuur en minder stress? Natuurlijk gaan de overleggen met de gemeente en intern gewoon door, telefonisch of digitaal kan er veel. Achter de schermen wordt veel werk verzet.

Laten we hopen dat deze crisis niet te lang duurt en tot een goed einde komt, maar vooralsnog in ieder geval veel gezondheid toegewenst.

Willem de Zanger

 

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een