Loenen Zonnedorp Het heden en de toekomst

Het heden en de toekomst

Het is een bijzondere tijd, we wensen iedereen die iemand aan deze afschuwelijke ziekte verloren heeft veel sterkte en namens Loenen Zonnedorp onze condoleance.

Corona waart nog rond

Positief is dat we tot rust gekomen zijn, gingen opruimen, schoonmaken, meer contact hadden met de kinderen en appten dat het een lust was. Iedereen aan de app, we hebben het halve dorp een Prettig Pasen gewenst en waren in nauw contact met onze familie en vrienden via skypen, facetimen en de app. Onze complimenten ook voor de scholen die zo snel overgegaan zijn op digitale lessen!  Er is een nieuw begrip: de 1,5 meter economie, dat werkt positief om de gevolgen van het virus te verminderen, we kunnen daardoor helaas niet onze naasten en eenzamen fysiek troosten en knuffelen.

Wat hebben we een geluk dat we in een prachtige omgeving wonen, we kunnen op de fiets stappen of wandelen in de omgeving, de natuur in. Je zal maar in hartje Amsterdam of Rotterdam wonen.

Wat gaat er na de crisis gebeuren?

In de toekomst zal er beslist veel veranderen, wordt er op het werk meer gerobotiseerd (mensen kunnen ziek worden, robotten niet). Met alle consequenties voor de werkgelegenheid gaan we met elkaar kleinschaliger en gerichter produceren? Worden we eindelijk verstandiger en gaan we minder vliegen? Geen Lelystad Airport en minder stikstof?

Gaan we internationaal en nationaal eindelijk nadenken waar we gaan (laten) produceren? Dus niet alleen in China, dat blijkt in dit soort crisis geen goed idee. Wordt het ook niet eens tijd dat er meer nagedacht wordt over de zorg, wonen en welzijn, niet alleen aan geld denken maar ook wat er in een crisis zou kunnen gebeuren. We hebben, is nu gebleken, fantastische mensen in de zorg en alle vitale beroepen die je nodig hebt tijdens dit soort crises. Wel is het zaak om goed voorbereid te zijn!

Loenen Zonnedorp

We hebben al een fantastische basis gelegd voor een duurzame toekomst in Loenen, wordt het een toekomst met meer cultuur en natuur en minder stress? Natuurlijk gaan de overleggen met de gemeente en intern gewoon door, telefonisch of digitaal kan er veel. Achter de schermen wordt veel werk verzet.

Laten we hopen dat deze crisis niet te lang duurt en tot een goed einde komt, maar vooralsnog in ieder geval veel gezondheid toegewenst.

Willem de Zanger

 

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Appelflappen actie Spritshz

APPELFLAPPEN ACTIE Net als veel andere bedrijven en verenigingen heeft Spritshz het op dit moment zwaar. Om toch inkomsten te verzamelen, om de winter door te komen, hebben we daarom

politie loenen

Nieuwe wijkagent

Mijn naam is Fatma Tepeli. Ik ben uw nieuwe wijk/dorpsagent. Ik ben 43 jaar oud en geboren en getogen in de gemeente Brummen. Ik heb de politieopleiding gevolgd in 1996,

7 dec. Kerstbomen in Loenen

Om de sfeer in ons dorp rond de Kerstdagen te verhogen gaan we ook dit jaar langs de Eerbeekseweg en de Hoofdweg kerstbomen plaatsen. Het neerzetten is gepland voor maandag

Veldhuizen

Bedrijvenpark Veldhuizen gaat voor 55 ton CO2 reduceren door plaatsen zonnepanelen! Vanaf 1 december 2020 zullen, alle op bedrijvenpark Veldhuizen gevestigde bedrijven, voorzien worden van stroom opgewekt door de collectieve