Loenen in 2020

Ik ontkom er niet aan in deze tijd: het terug- en vooruitblikken. Dat geldt natuurlijk ook voor Loenen Zonnedorp, maar gezien de vele gebeurtenissen die in 2020 op de planning staan, kijk ik nu alleen vooruit!

Volgend jaar staat voor een deel in het teken van de 75-jarige bevrijding door de Polar Bears. Mede aan deze mannen hebben we het te danken dat we in vrijheid kunnen leven. Deze vrijheid moeten we koesteren en vieren.

Daarnaast wordt het in 2020 spannend, met Loenen Zonnedorp is, ondanks dat veel nog in de steigers staat, al veel bereikt!

DE teams van André Zeijseink en Willem Dikker Hupkes lopen op het gebied van duurzaamheid ver vooruit in onze regio en daarbuiten. We hebben inmiddels de Energie Coöperatie Loenen (ECL), een Virtuele Power Plant (VPP). Een flinke aanzet richting een energie neutrale toekomst!

Het is natuurlijk fantastisch dat we ondernemers hebben zoals Thomassen die op eigen daken met vele zonnepanelen laten zien deze toekomst te steunen. Hierbij moeten we natuurlijk niet vergeten dat de inwoners en andere ondernemers in Loenen ook hun steentje bijdragen.

Hard gewerkt wordt er ook aan de toekomst van de Bruisbeek. We hopen komend jaar het plan gereed te hebben om via het Multifunctioneel Woon- en Zorgcentrum de Bruisbeek onze ouderen langer in Loenen te kunnen laten wonen.

We kijken ook reikhalzend uit naar de start van de restauratie van den Eikenboom, hopelijk dit jaar!

En wat zou het mooi zijn als dan ook de uitkijktoren in de Loenermark wordt gerealiseerd!

Volgend jaar zal een werkgroep uit Loenen samen met de Provincie aan de slag gaan met de trajectverkenning van de N786 (Eerbeekseweg, Beekbergerweg). In 2020/2021 zal er groot onderhoud worden gepleegd aan deze weg. De werkgroep zal adviezen aandragen voor de veiligheid en welzijn van Loenen.

Een aantal Loenense ondernemingen staat te popelen om uit te breiden, fantastisch nieuws voor de werkgelegenheid in de regio.

Ik wens, namens het bestuur, u een gezond en gelukkig 2020 toe!

Willem de Zanger

Voorzitter Loenen Zonnedorp.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Zonnedak Thomassen keert uit

Het Zonnedak Thomassen is ruim een half jaar in productie en alles verloopt tot nu toe volgens plan. In totaal is sinds de start 400.000 kWh geleverd, die 44.000 euro

Afwegingskader zonne-energie Loenen

In Loenen wordt hard gewerkt aan een eigen afwegingskader voor zonne-energie. Met het opstellen van eigen spelregels willen we de regie over zonne-energie in Loenen zoveel mogelijk in eigen hand

Bedrijf in Beeld Tak Podologie

Naam bedrijf:  Tak podologieAdres:  Hoofdweg 64, 7371 AJ, Loenen                      Telefoon:  0630116483                          Website:  www.takpodologie.nl  Email: Bianca.tak@ceestak.nl                    Eigenaar:  Bianca Tak Activiteiten:Gespecialiseerd in echografie, hielpijn, scheefgroeiende tenen, kinderen in de groei, wandel gerelateerde