Loenen in 2020

Ik ontkom er niet aan in deze tijd: het terug- en vooruitblikken. Dat geldt natuurlijk ook voor Loenen Zonnedorp, maar gezien de vele gebeurtenissen die in 2020 op de planning staan, kijk ik nu alleen vooruit!

Volgend jaar staat voor een deel in het teken van de 75-jarige bevrijding door de Polar Bears. Mede aan deze mannen hebben we het te danken dat we in vrijheid kunnen leven. Deze vrijheid moeten we koesteren en vieren.

Daarnaast wordt het in 2020 spannend, met Loenen Zonnedorp is, ondanks dat veel nog in de steigers staat, al veel bereikt!

DE teams van André Zeijseink en Willem Dikker Hupkes lopen op het gebied van duurzaamheid ver vooruit in onze regio en daarbuiten. We hebben inmiddels de Energie Coöperatie Loenen (ECL), een Virtuele Power Plant (VPP). Een flinke aanzet richting een energie neutrale toekomst!

Het is natuurlijk fantastisch dat we ondernemers hebben zoals Thomassen die op eigen daken met vele zonnepanelen laten zien deze toekomst te steunen. Hierbij moeten we natuurlijk niet vergeten dat de inwoners en andere ondernemers in Loenen ook hun steentje bijdragen.

Hard gewerkt wordt er ook aan de toekomst van de Bruisbeek. We hopen komend jaar het plan gereed te hebben om via het Multifunctioneel Woon- en Zorgcentrum de Bruisbeek onze ouderen langer in Loenen te kunnen laten wonen.

We kijken ook reikhalzend uit naar de start van de restauratie van den Eikenboom, hopelijk dit jaar!

En wat zou het mooi zijn als dan ook de uitkijktoren in de Loenermark wordt gerealiseerd!

Volgend jaar zal een werkgroep uit Loenen samen met de Provincie aan de slag gaan met de trajectverkenning van de N786 (Eerbeekseweg, Beekbergerweg). In 2020/2021 zal er groot onderhoud worden gepleegd aan deze weg. De werkgroep zal adviezen aandragen voor de veiligheid en welzijn van Loenen.

Een aantal Loenense ondernemingen staat te popelen om uit te breiden, fantastisch nieuws voor de werkgelegenheid in de regio.

Ik wens, namens het bestuur, u een gezond en gelukkig 2020 toe!

Willem de Zanger

Voorzitter Loenen Zonnedorp.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een