Laatste verkoopdag en sluiting Mazzelschuur

dorpsraad loenen

Laatste verkoopdag en sluiting Mazzelschuur

Ruim 22 jaar geleden is de Mazzelschuur begonnen in de schuur van de familie van Ee, maar hoe is dat destijds ontstaan. Vrijwilligers van de Protestantse kerk te Loenen mochten regelmatig na een overlijden van een dorpsgenoot spullen ophalen of zelfs een heel huis leeghalen. Aan de familie van Ee werd gevraagd of er gebruik gemaakt mocht worden van hun schuur.
Eerst werd de schuur vooral als opslag voor de rommelmarkten gebruikt die tweejaarlijks plaats vonden in en rondom het Jeugdhuis in de jaren tussen 2003 en 2009. Destijds was er ook al inbreng op de eerste zaterdag van de maand. Er kwamen dan gerichte vragen voor een box of iemand die op kamers ging had spullen nodig en zo ontstond de verkoop. De Mazzelschuur was in de tussentijd voorzien van tafels en veel stellingen, hierdoor kon alles mooi uitgestald worden. De eerste zaterdag van de maand werd zo druk bezocht dat het niet meer rendabel was om alles voor één dag rommelmarkt naar het Jeugdhuis te brengen. Veel mensen kwamen regelmatig kijken of er iets voor hen bij zat, maar ook voor sociale contacten kwam men graag naar de Mazzelschuur.
Er is altijd een hecht team van vrijwilligers zeer actief geweest in het sorteren en neerzetten van de spullen die binnen gebracht werden. Mooie momenten werden samen gedeeld, maar ook zeer verdrietige door het overlijden van vrijwilligers, die veel jaren mee hadden geholpen.
Na het overlijden van dhr. en mevr. Van Ee is de woning nu verkocht.
Na al die jaren is op zaterdag 2 december van 9.00 tot 14.00 uur de allerlaatste verkoopdag aan Voorsterweg 56.
Rest ons niets anders dan nogmaals onze zeer grote dank uit te spreken voor de vele jaren dat wij welkom waren met de Mazzelschuur bij familie Van Ee. 

Vrijwilligers Mazzelschuur

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud