Kringloop De Waterlelie breidt uit

loenense enk

Kringloop De Waterlelie breidt uit

Opbrengst voor hulporganisatie ADRA Nederland

 

Op 4 januari 2017 is kringloop De Waterlelie in Loenen geopend. In een jaar tijd, barst de winkel al uit zijn voegen en breidt uit tot wel drie keer de oorspronkelijke oppervlakte. De Kringloop is gevestigd in de kassen aan het Hameinde 13 in Loenen. Kringloop de Waterlelie is opgericht om projecten van ontwikkelingshulporganisatie ADRA Nederland te ondersteunen. ADRA zet zich wereldwijd in voor armoedebestrijding en helpt mensen in noodsituaties. ADRA Nederland is gevestigd in 140 landen.

 

Maatschappelijke functie

Kringloop de Waterlelie is niet alleen bedoeld voor de verkoop van tweedehands artikelen, maar ook een plaats waar mensen een praatje kunnen maken onder het genot van een kopje thee met wat lekkers erbij. Kringloop de Waterlelie in Loenen wil bijdragen aan maatschappelijke bewustwording en wil door hergebruik van producten haar steentje bijdragen aan mensen in ontwikkelingslanden.

 

Droom komt uit
Voor initiatiefneemster Gabrielle Berger komt een grote droom uit. ’Met deze kringloop kunnen we mensen helpen aan voordelige spullen en steun ik tevens ADRA, waarvoor duurzaamheid ook een belangrijk uitgangspunt is. Daarnaast vind ik het leuk om in contact te komen met mensen Ik had een jaar geleden nooit kunnen denken, dat we nu al drie keer zo groot worden.’

Duurzame drinkwatervoorziening in de Filipijnen

Elk kwartaal staat een ander project centraal.  Het huidige project is een drinkwatervoorziening op de Filipijnen. Meer informatie hierover vindt u op: www.adra.nl onder het kopje projecten en daarna gezondheid.

 

Iedereen van harte welkom!
Openingstijden zijn van ma t/m vrij 10:00-17:00 en zo 12:00-16:00

Wil je op de hoogte blijven van de officiële opening en de evenementen, volg dan de Facebookpagina. www.facebook.com/Kringloop-de-Waterlelie-1003249156487507/

 

Afhaalpunt voor pakketten

Bij Kringloop De Waterlelie kunnen mensen vanaf nu terecht ook terecht voor het ophalen en versturen van pakketten via GLS en DHL.

 

Over ADRA

ADRA biedt naast noodhulp bij (natuur)rampen hulp die een lange termijn effect heeft. Het gaat dan om projecten op het gebied van onderwijs,  voedselzekerheid,  gezondheidszorg en economische ontwikkeling. Zelfredzaamheid is de rode draad in al deze projecten. ADRA is een Algemeen Nut Beogende Instelling ANBI) waardoor giften aftrekbaar zijn en beschikt over het CBF keurmerk. Dat betekent dat ADRA Nederland ze aan strenge kwaliteitseisen voldoet en zich laat controleren door de toezichthouder van goede doelen.

 

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud