Koninklijke onderscheiding voor Michel Slief

Koninklijke onderscheiding voor Michel Slief

Op vrijdag 26 april kreeg Michel Slief uit Loenen op 47 jarige leeftijd van burgemeester Ton Heerts te horen dat het zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd om hem te onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau.  Helaas door de Corona bijeenkomst kon er geen uitreiking plaats vinden. En zo werd Michel totaal onverwachts gebeld door de Burgemeester.

Michel geeft aan, dat hij dacht dat koninklijke onderscheidingen voor oudere mensen zijn en nog niet voor hem op 47 jarige leeftijd. Maar de onderscheiding wordt toegekend aan mensen die een lange tijd zich geheel vrijwillig hebben ingezet voor de samenleving en Michel was er heel vroeg bij.

Op 15-jarige leeftijd kwam hij in het bestuur van Spritshz. Daarnaast is hij enige tijd druk geweest bij de voetbal en heeft zijn vrouw vaak geassisteerd bij vrijwilligerswerkzaamheden bij de school de Tweede Stee.

Zijn grote passie zijn luchtballonnen. Hij heeft dan ook diverse luchtballon evenementen in Loenen en omstreden georganiseerd. In 2009 is hij in het bestuur gekomen van Dorpscentrum De Brink.

In het bestuur heeft hij ook diverse activiteiten opgestart. Zoals de jaarlijkse kofferbakmarktverkoop bij de Loen’se Moandag en in sinds 2014 de activiteiten bij het dorpscentrum op Koningsdag.

Door de Corona crisis, was het niet mogelijk om Michel persoonlijk te feliciteren, daarom hebben zijn vrienden een drive through bedacht. Op zaterdag kon iedereen die wilde, door de Cornelis Hendrixstraat rijden om hem op gepaste afstand te feliciteren. Alle afstandsmaatregelen werden in acht genomen en het werd een groot succes.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Dorpsraad zoekt Penningmeester

Penningmeester gezocht Dit jaar is onze penningmeester, Janneke van Oorspronk, 10 jaar lid van het bestuur van de dorpsraad. Ze heeft ons verteld te willen aftreden. Het bestuur vindt dat

scouting-valeouwe

Scouting Valeouwe Potgrondactie 20 maart

Potgrondactie Op zaterdag 20 maart a.s. houden wij onze jaarlijkse potgrondactie in Loenen.  De opbrengsten uit deze actie hebben we nodig om onze activiteiten voor alle speltakken het komende jaar

Afscheid dokter Thomson.

Op donderdag 25 maart 2021 gaan wij afscheid nemen van dokter Thomson. Zij heeft 34 jaar als huisarts in en rondom Loenen gewerkt en is betrokken geweest bij velen. Gezien