Koninklijke onderscheiding voor Michel Slief

Koninklijke onderscheiding voor Michel Slief

Koninklijke onderscheiding voor Michel Slief

Op vrijdag 26 april kreeg Michel Slief uit Loenen op 47 jarige leeftijd van burgemeester Ton Heerts te horen dat het zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd om hem te onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau.  Helaas door de Corona bijeenkomst kon er geen uitreiking plaats vinden. En zo werd Michel totaal onverwachts gebeld door de Burgemeester.

Michel geeft aan, dat hij dacht dat koninklijke onderscheidingen voor oudere mensen zijn en nog niet voor hem op 47 jarige leeftijd. Maar de onderscheiding wordt toegekend aan mensen die een lange tijd zich geheel vrijwillig hebben ingezet voor de samenleving en Michel was er heel vroeg bij.

Op 15-jarige leeftijd kwam hij in het bestuur van Spritshz. Daarnaast is hij enige tijd druk geweest bij de voetbal en heeft zijn vrouw vaak geassisteerd bij vrijwilligerswerkzaamheden bij de school de Tweede Stee.

Zijn grote passie zijn luchtballonnen. Hij heeft dan ook diverse luchtballon evenementen in Loenen en omstreden georganiseerd. In 2009 is hij in het bestuur gekomen van Dorpscentrum De Brink.

In het bestuur heeft hij ook diverse activiteiten opgestart. Zoals de jaarlijkse kofferbakmarktverkoop bij de Loen’se Moandag en in sinds 2014 de activiteiten bij het dorpscentrum op Koningsdag.

Door de Corona crisis, was het niet mogelijk om Michel persoonlijk te feliciteren, daarom hebben zijn vrienden een drive through bedacht. Op zaterdag kon iedereen die wilde, door de Cornelis Hendrixstraat rijden om hem op gepaste afstand te feliciteren. Alle afstandsmaatregelen werden in acht genomen en het werd een groot succes.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud