Koninklijk Onderscheidingen 2021

Met trots kunnen we melden dat we in Loenen een drietal mensen hebben die een Koninklijke Onderscheiding gekregen hebben: Rieky Waanders, Ria Blom en Ab Kobussen.

Rieky Waanders is als “bezige Bij” alom aanwezig in Loenen, heeft voor iedereen een vriendelijk woord, helpt waar nodig en is dan ook de vrijwilligster bij uitstek! Rieky heeft van alles gedaan en doet dat nog steeds, de Zonnebloem, de Dorpsraad, Schaapscheerdersfeest, de VCL, de Loenense Schaapkudde, Patiënten raad van de Beekwal, Kasteel ter Horst, de Bruisbeek, Ondersteuning bij de kerk, het jaarlijkse ouderenuitje, de Duofiets etc. etc., altijd gezellig en met een glimlach, het Noaberschap ten voeten uit. We vinden dat Rieky deze eervolle onderscheiding meer dan verdiend heeft!

Ria Blom is ook niet weg te denken uit de Loenense samenleving. Nadat ze eerst lang bij den Eikenboom gewerkt heeft (40-jaar), heeft ze samen met Willie de autocross van Loenen geregeld en verzorgd, het succes van de cross ligt zeker bij deze twee “Blommen”.

In die periode zat Ria ook in de Dorpsraad waar ze een fiks aantal jaren actief was. Ze heeft ook een begin gemaakt aan de verandering van de Bruisbeek. Samen met “de Bruisbeekgirls” is het weer een levendige plek geworden voor de ouderen in ons dorp. Van gezamenlijke maaltijden tot biljarten, koersbal en een haak- en breicafé, en nog vele, vele andere activiteiten. Ook Ria heeft de onderscheiding meer dan verdiend!

Ap Kobussen werd compleet verrast toen hij van de burgemeester(telefonisch)te horen kreeg dat hij een koninklijke onderscheiding kreeg. Ap kreeg deze onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor het dorp Loenen. Ook al hoort hij nu bij de oudste groep Loenenaren, hij bleef doorgaan met zijn vrijwilligerswerk voor de RK parochie St. Antonius Abt. Jaren had hij zitting in het kerkbestuur en is de laatste jaren nog actief als adviseur en doet de techniek bij diensten en begrafenissen.

Ook voor het kerkhof heeft hij veel gedaan. Ap is ook een van de IJzervreters van de Oud-ijzeractie van de beide kerken waarmee veel geld wordt verdiend.

Tevens heeft hij zich ingezet voor de bouw van het Parochiehuis. Hij zat ook in het bestuur van het Parochiehuis en nu ook in de Stichting Vrienden van de H. Antonius Abt. Hij deed vele jaren een groot deel van de organisatie van de Pleinmarkt.

In het verleden was hij actief bij het bouwen van het nieuwe clubhuis van Scouting Vale Ouwe in het Lonapark. Ook aan de nieuwbouw van het zwembad heeft hij destijds enorm geholpen. Hij was jaren voorzitter van de buurtvereniging De Imbosweg. Velen in Loenen heeft hij geholpen met klussen.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Zonnedak Thomassen keert uit

Het Zonnedak Thomassen is ruim een half jaar in productie en alles verloopt tot nu toe volgens plan. In totaal is sinds de start 400.000 kWh geleverd, die 44.000 euro

Afwegingskader zonne-energie Loenen

In Loenen wordt hard gewerkt aan een eigen afwegingskader voor zonne-energie. Met het opstellen van eigen spelregels willen we de regie over zonne-energie in Loenen zoveel mogelijk in eigen hand

Bedrijf in Beeld Tak Podologie

Naam bedrijf:  Tak podologieAdres:  Hoofdweg 64, 7371 AJ, Loenen                      Telefoon:  0630116483                          Website:  www.takpodologie.nl  Email: Bianca.tak@ceestak.nl                    Eigenaar:  Bianca Tak Activiteiten:Gespecialiseerd in echografie, hielpijn, scheefgroeiende tenen, kinderen in de groei, wandel gerelateerde