Vervoer

Vervoer

Vervoer van en naar een locatie waar begeleiding wordt geboden, zoals een plek voor dagbesteding of dagopvang, wordt geregeld door de zorgaanbieder. Mogelijk kan de zorgaanbieder hiervoor aan u een eigen bijdrage vragen. Uw aanbieder kan u hierover informeren.

Heeft u hulp of een hulpmiddel nodig om naar uw werk te gaan? Bijvoorbeeld taxivervoer of een aangepaste auto? Dan kunt dit regelen bij het UWV. Dit geldt ook als u of uw kind beroepsonderwijs, universitair of volwassenenonderwijs volgt. Bij het UWV kunt u ook terecht voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerplaats op uw werk of aanpassingen op uw werkplek. Let op: u krijgt geen vergoeding als u het hulpmiddel al heeft gekocht. Neem dus eerst contact op met het UWV, alvorens u iets aanschaft.

De Kap heeft vrijwilligers die u kunnen helpen bij een bezoek aan het ziekenhuis, huisarts of therapeut. Kerken bieden soms vervoer aan naar kerkdiensten.

Wilt u graag aanwezig zijn bij een speciale gebeurtenis maar bent u bedlegerig of heeft u om een andere reden speciale ondersteuning nodig? Het Rode Kruis organiseert sociaal-medisch vervoer. Het vervoer kan zittend, liggend of per rolstoel

Scootmobiel

U wilt af en toe op pad, maar dat lukt niet zonder scootmobiel. U kunt dan een scootmobiel lenen. Hiervoor moet u wel een instructieles volgen en een goed afgelegde rijvaardigheidstest afleggen.

U meldt zich aan bij de scootmobiel pool, vervolgens krijgt u een uitnodiging voor de instructieles en de rijvaardigheidstest. Deze lessen worden elke woensdag gratis aangeboden en vinden plaats bij de Scootmobiel pool.

U belt een dag van tevoren voor 15.00 uur naar de scootmobiel pool en de scootmobiel wordt op de afgesproken dag bij u thuis afgeleverd. Wanneer u de scootmobiel een weekend wilt lenen, dan wordt deze vrijdag bezorgd en maandag weer opgehaald.

Tijdens het gebruik van de scootmobiel bent u verzekerd tegen alle wettelijke aansprakelijkheid (WA).

Neem contact op met het WMO-loket telefoon 14055

Contactgegevens:
Scootmobiel pool Apeldoorn (Gebouw ’t Wadt)
Ketelboetershoek 56
7328 JE Apeldoorn
Tel. 055 5394 720
Bereikbaar op: Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur

Invalide parkeerkaart

U bent slecht ter been, maar beschikt nog wel over een eigen auto. Door u beperking wilt u in aanmerking komen voor een invalide parkeerkaart.

Er zijn twee soorten invalide parkeerkaarten, deze worden op medische indicatie verstrekt.

 

  • De Gemeentelijke kaart wordt verstrekt aan de bestuurder wanneer deze maximaal 200 meter kan lopen. Wanneer deze wordt aangevraagd voor een passagier dan is de maximale afstand die de passagier kan lopen 100 meter.
  • De Europese kaart, wordt verstrekt aan de bestuurder, wanneer deze maximaal 100 meter kan lopen.
  • Eigen invalide parkeerkaart, wordt uitsluitend verstrekt bij een Europese kaart.

Deze vraag je aan bij het WMO loket. Hiervoor kun je een formulier downloaden of een afspraak maken. Meer informatie vindt u hier.

Regiotaxi Gelderland

Regiotaxi Gelderland is een openbare vervoersdienst voor mensen die niet met het gewone openbaar vervoer kunnen reizen. De regiotaxi rijdt van deur tot deur; u hoeft dus niet bij een halte te wachten.

WMO-pas op medische indicatie (keuring eventueel nodig) gereduceerd tarief mogelijk.
Instaptarief € 0,60 + € 0,60 zone.
Pasje taxibus 5,00 euro

  • Er moet een vervoersbehoefte zijn(ergens zomaar naar toe willen is het niet).
  • Men moet niet met het openbaar vervoer kunnen reizen.
  • Medische of sociale begeleiding kost  € 4,00 extra per zone.
  • Is gratis(daar is wel een indicatie van het WMO loket voor nodig)

Iedereen kan gebruik maken van de regiotaxi tegen het normale tarief.
Het instaptarief bedraagt € 4,00.

Buurtbus lijn 510 » Loenen – Oosterhuizen – Lieren – Apeldoorn

We zijn er het hele jaar voor de mensen uit onze dorpen, maar natuurlijk zijn onze gasten ook van harte welkom. De buurtbus zorgt voor comfortabel vervoer naar school of de studieplek elders. Uiteraard is de buurtbus ook het aangewezen vervoer naar uw werk of voor een heerlijk dagje winkelen in Apeldoorn, zonder telkens te moeten denken aan een gestaag doortikkende parkeermeter.

Natuurlijk kunt u in- en uitstappen bij de haltes. Wij stoppen echter ook op verzoek op iedere andere (verkeersveilige) plaats. Bij het op een andere plaats instappen is het wel van belang dat dit duidelijk, door het opsteken van de hand, wordt aangegeven. Voor het uitstappen geeft u uw wensen door aan de chauffeur.

Inhoud wisEr wordt niet gereden op zaterdag en zon- & feestdagen.

Het kan het voorkomen dat, bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden, de buurtbus niet rijdt. Wij maken hier dan melding van op onze website.

LET OP: In de buurtbus kunt u alleen met een pinbetaling losse kaartjes kopen.

Valys

U wilt een reis maken buiten uw regio. Daarvoor is het Valys vervoer. Deze vervoert u wanneer u verder dan 5 zones moet vanaf uw woonadres.

U komt hiervoor in aanmerking wanneer u in het bezit bent van een WMO vervoersindicatie/pas?

Dit is standaard 600 kilometer per jaar. Wanneer u helemaal niet met het openbaar vervoer kunt reizen kunt u 2250 kilometer per jaar reizen met Valys.

De kosten zijn binnen het budget, € 0,20 per kilometer, wanneer u erboven komt betaalt u € 1,31 per kilometer.
Er mag gratis een begeleider met u mee.

Neem contact op met het WMO loket 14055 of 0900-9630 of de bekijk de website www.valys.nl

Komt u er niet uit, schroom dan niet om  bij Hélène Mook, sociaal werker van Stimenz binnen te lopen. Zij helpt u graag verder.
Aanwezig: Elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur
Adres:  Huisartsenpraktijk Loenen, Cornelis Hendrixstraat 51a te Loenen.
Afspraak maken is niet nodig, u kunt zo binnenlopen.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud