Hulpmiddelen thuis

Hulpmiddelen Thuis

Er zijn verschillende hulpmiddelen die u in uw thuissituatie ondersteuning of comfort kunnen bieden. U kunt de mogelijkheden met ons bespreken.

Heeft u een lichamelijke beperking? Dan zijn er verschillende hulpmiddelen die u in uw thuissituatie ondersteuning of comfort kunnen bieden. Of die uw mantelzorger of hulpverlener ontlasten. Denk aan een tillift, een opstahulp of een hoog-/laagbed. Op www.hulpmiddelenwijzer.nl leest u over de vele mogelijkheden.

In Apeldoorn vindt u verschillende organisaties waar u naartoe kunt voor advies of de aanschaf van een hulpmiddel. Vaak kunt u deze ook huren. Kijk uw zorgverzekeringspolis na op de mogelijkheid voor vergoeding. De medewerker van het Wmo-loket kan u ook helpen bij het vinden van oplossingen die in uw situatie passen.

De Wmo-consulent kan samen met u in kaart brengen welke maatregelen u zelf kunt ondernemen. Bijvoorbeeld door u advies te geven wat u zelf kunt aanpassen in huis, op welke regelingen u een beroep kunt doen, of welke voorzieningen u zelf kunt aanschaffen. Het kan ook zijn dat u er samen op uit komt dat er een voorziening vanuit de Wmo ingezet moet worden, zoals een tillift of in specifieke situaties een unit aan uw woning.
Hiervoor betaalt u altijd een eigen bijdrage.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud