Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

In Apeldoorn en de omliggende dorpen rijden bussen en in Apeldoorn zijn 3 treinstations: Apeldoorn, Apeldoorn De Maten en Apeldoorn Osseveld. Deze stations hebben een goede toegankelijkheid. Station Apeldoorn heeft liften die toegang geven tot de perrons. De stations Osseveld en De Maten zijn via een hellingbaan te voet met en zonder rollator prima te bereiken.

Vertrektijden vindt u op perrons en haltes en ook op de websites van het openbaar vervoer.

  • Plan uw reis met bus en trein OV9292
  • NS, treinen in Apeldoorn
  • Keolis, bussen in Apeldoorn en de dorpen

Reizen met het openbaar vervoer betaalt u met de OV-chipkaart.
Een speciale website geeft uitleg en u kunt zelf oefenen.

Als u beschikt over een OV-Begeleiderskaart mag er gratis een begeleider met u meereizen. U én uw begeleider moeten wel minstens 12 jaar oud zijn en de gehele reis gezamenlijk afleggen.
U koopt voor uzelf een gewoon treinkaartje, de OV-Begeleiderskaart geldt als vervoerbewijs voor uw begeleider.

De NS geeft informatie over het reizen met een functiebeperking.

Voor het reizen met de bus zijn er in Apeldoorn extra voorzieningen om reizigers met een beperking te ondersteunen:

Op ruim 100 stations, ook op station Apeldoorn, kunnen reisassistenten van de NS u assisteren bij het in- en uitstappen van de trein. Deze service bieden NS zowel aan rolstoelgebruikers als aan visueel gehandicapten en mensen met een andere beperking. Ook als deze van tijdelijke aard is. In alle gevallen dient u assistentie aan te vragen bij Bureau Assistentieverlening Gehandicapten van NS. Meldt uw reis minimaal 3 uur van tevoren op telefoonnummer 030 – 235 78 22. Bureau Assistentieverlening Gehandicapten is elke dag bereikbaar van 7.00 tot 23.00 uur, op feestdagen vanaf 8.00 uur.

Voor wie rijden wij?
We zijn er het hele jaar voor de mensen uit onze dorpen, maar natuurlijk zijn onze gasten ook van harte welkom. De buurtbus zorgt voor comfortabel vervoer naar school of de studieplek elders. Uiteraard is de buurtbus ook het aangewezen vervoer naar uw werk of voor een heerlijk dagje winkelen in Apeldoorn, zonder telkens te moeten denken aan een gestaag doortikkende parkeermeter.

Waar stapt u op?
Natuurlijk kunt u in- en uitstappen bij de haltes. Wij stoppen echter ook op verzoek op iedere andere (verkeersveilige) plaats. Bij het op een andere plaats instappen is het wel van belang dat dit duidelijk, door het opsteken van de hand, wordt aangegeven. Voor het uitstappen geeft u uw wensen door aan de chauffeur.

Wanneer rijden wij niet?
Er wordt niet gereden op zaterdag en zon- & feestdagen.

Het kan het voorkomen dat, bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden, de buurtbus niet rijdt. Wij maken hier dan melding van op onze website.

LET OP: In de buurtbus kunt u alleen met een pinbetaling losse kaartjes kopen.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud