Openbaar vervoer

In Apeldoorn en de omliggende dorpen rijden bussen en in Apeldoorn zijn 3 treinstations: Apeldoorn, Apeldoorn De Maten en Apeldoorn Osseveld. Deze stations hebben een goede toegankelijkheid. Station Apeldoorn heeft liften die toegang geven tot de perrons. De stations Osseveld en De Maten zijn via een hellingbaan te voet met en zonder rollator prima te bereiken.

Vertrektijden vindt u op perrons en haltes en ook op de websites van het openbaar vervoer.

  • Plan uw reis met bus en trein OV9292
  • NS, treinen in Apeldoorn
  • Syntus, bussen in Apeldoorn en de dorpen

Reizen met het openbaar vervoer betaalt u met de OV-chipkaart.
Een speciale website geeft uitleg en u kunt zelf oefenen.

Als u beschikt over een OV-Begeleiderskaart mag er gratis een begeleider met u meereizen. U én uw begeleider moeten wel minstens 12 jaar oud zijn en de gehele reis gezamenlijk afleggen.
U koopt voor uzelf een gewoon treinkaartje, de OV-Begeleiderskaart geldt als vervoerbewijs voor uw begeleider.

De NS geeft informatie over het reizen met een functiebeperking.

Voor het reizen met de bus zijn er in Apeldoorn extra voorzieningen om reizigers met een beperking te ondersteunen:

Op ruim 100 stations, ook op station Apeldoorn, kunnen reisassistenten van de NS u assisteren bij het in- en uitstappen van de trein. Deze service bieden NS zowel aan rolstoelgebruikers als aan visueel gehandicapten en mensen met een andere beperking. Ook als deze van tijdelijke aard is. In alle gevallen dient u assistentie aan te vragen bij Bureau Assistentieverlening Gehandicapten van NS. Meldt uw reis minimaal 3 uur van tevoren op telefoonnummer 030 - 235 78 22. Bureau Assistentieverlening Gehandicapten is elke dag bereikbaar van 7.00 tot 23.00 uur, op feestdagen vanaf 8.00 uur.