Honden

Veel inwoners van Loenen hebben één of meerdere honden. Honden zijn leuk. Ze zorgen voor levendigheid en het uitlaten van de hond draagt bij aan de sociale veiligheid in het dorp. Tegelijkertijd deelt iedereen de openbare ruimte van Loenen met elkaar. Daarom is het van belang om eventuele overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

In Loenen betalen we geen hondenbelasting, er zijn dan ook geen speciale hondenuitlaatplaatsen, zoals in het stedelijk gebied van Apeldoorn.

Maar er gelden natuurlijk wel regels. Algemene regels, die gelden voor iedereen die één of meer honden heeft.

  • Zo is het verplicht de hond binnen de bebouwde kom aan de lijn te houden, maar zeker ook in de vrije natuur. Dit laatste ter voorkoming van het opjagen en ander dierenleed bij herten, reeën, hazen, konijnen en andere in het wild levende dieren.
  • Ook moeten poepzakjes meegenomen en gebruikt worden om de poep van hond op te ruimen.
  • Verder mogen honden niet komen op speelplaatsen of andere openbare ruimte, waar kinderen spelen of mensen verblijven.

Doet u mee om Loenen schoon en veilig te houden?

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

Delen:

Gerelateerde berichten

Succes energiebesparingsacties

De energiebesparingsacties van de coöperatie zijn een groot succes. Door het grote aantal aanmeldingen is er nog een wachtlijst. Iedereen komt aan de beurt maar in de warme zomermaanden waarin

werken en ondernemen

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

In het stuk van de Provincie staat dat er gepraat gaat worden. Een eerste gesprek is inmiddels achter de rug, een vervolg is gepland. Duidelijk is door ons gesteld dat