Honden

Veel inwoners van Loenen hebben één of meerdere honden. Honden zijn leuk. Ze zorgen voor levendigheid en het uitlaten van de hond draagt bij aan de sociale veiligheid in het dorp. Tegelijkertijd deelt iedereen de openbare ruimte van Loenen met elkaar. Daarom is het van belang om eventuele overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

In Loenen betalen we geen hondenbelasting, er zijn dan ook geen speciale hondenuitlaatplaatsen, zoals in het stedelijk gebied van Apeldoorn.

Maar er gelden natuurlijk wel regels. Algemene regels, die gelden voor iedereen die één of meer honden heeft.

  • Zo is het verplicht de hond binnen de bebouwde kom aan de lijn te houden, maar zeker ook in de vrije natuur. Dit laatste ter voorkoming van het opjagen en ander dierenleed bij herten, reeën, hazen, konijnen en andere in het wild levende dieren.
  • Ook moeten poepzakjes meegenomen en gebruikt worden om de poep van hond op te ruimen.
  • Verder mogen honden niet komen op speelplaatsen of andere openbare ruimte, waar kinderen spelen of mensen verblijven.

Doet u mee om Loenen schoon en veilig te houden?

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Kermis gaat niet door

Loense karmse laat helaas nog langer op zich wachtenZe hadden zich er zo op verheugd de bestuursleden van NFHV Loenen, na 1,5 jaar eindelijk weer Loense karmse. Helaas hebben ze

Omgevingsvisie Loenen

Dit is een initiatief vanuit de landelijke overheid.  Via de Provincie en de Gemeente is het naar de dorpsraad gekomen. De bedoeling is om de woonomgeving meer leefbaar te maken