Honden

Honden

Veel inwoners van Loenen hebben één of meerdere honden. Honden zijn leuk. Ze zorgen voor levendigheid en het uitlaten van de hond draagt bij aan de sociale veiligheid in het dorp. Tegelijkertijd deelt iedereen de openbare ruimte van Loenen met elkaar. Daarom is het van belang om eventuele overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

In Loenen betalen we geen hondenbelasting, er zijn dan ook geen speciale hondenuitlaatplaatsen, zoals in het stedelijk gebied van Apeldoorn.

Maar er gelden natuurlijk wel regels. Algemene regels, die gelden voor iedereen die één of meer honden heeft.

  • Zo is het verplicht de hond binnen de bebouwde kom aan de lijn te houden, maar zeker ook in de vrije natuur. Dit laatste ter voorkoming van het opjagen en ander dierenleed bij herten, reeën, hazen, konijnen en andere in het wild levende dieren.
  • Ook moeten poepzakjes meegenomen en gebruikt worden om de poep van hond op te ruimen.
  • Verder mogen honden niet komen op speelplaatsen of andere openbare ruimte, waar kinderen spelen of mensen verblijven.

Doet u mee om Loenen schoon en veilig te houden?

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

Delen:

Gerelateerde berichten

Gratis Opslag container voor Loenense Evenementen

Vanuit Veldhuizen stellen we een opslag container gratis ter beschikking voor Loenense evenementen. De container heeft laatst bijvoorbeeld het weekend bij het schaapscheerdersfeest gestaan.  De enige voorwaarde om gebruik te

Reanimatie training Loenen in November

Bij voldoende deelname start er een beginnersopleiding Reanimatie/AED in November en wel op Woensdag 2 en 16 November van 19.45 – 21.45 in de Bruisbeek.Er zijn nu nog 3 plekken

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.