Honden

Veel inwoners van Loenen hebben één of meerdere honden. Honden zijn leuk. Ze zorgen voor levendigheid en het uitlaten van de hond draagt bij aan de sociale veiligheid in het dorp. Tegelijkertijd deelt iedereen de openbare ruimte van Loenen met elkaar. Daarom is het van belang om eventuele overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

In Loenen betalen we geen hondenbelasting, er zijn dan ook geen speciale hondenuitlaatplaatsen, zoals in het stedelijk gebied van Apeldoorn.

Maar er gelden natuurlijk wel regels. Algemene regels, die gelden voor iedereen die één of meer honden heeft.

  • Zo is het verplicht de hond binnen de bebouwde kom aan de lijn te houden, maar zeker ook in de vrije natuur. Dit laatste ter voorkoming van het opjagen en ander dierenleed bij herten, reeën, hazen, konijnen en andere in het wild levende dieren.
  • Ook moeten poepzakjes meegenomen en gebruikt worden om de poep van hond op te ruimen.
  • Verder mogen honden niet komen op speelplaatsen of andere openbare ruimte, waar kinderen spelen of mensen verblijven.

Doet u mee om Loenen schoon en veilig te houden?

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Proces Zonnepark Molenallee

De dorpsraad heeft contact gehad met een aantal raadsleden en een zienswijze ingediend over het de voorliggende vraag of het voorstel de inspraak in kan. We hebben uitstel bepleit t.a.v.

Politie spreekuur

Elke dinsdag, hou ik mijn spreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur in Loenen, in de school Tweede Stee, Reuweg 18 te Loenen. U kunt mij bereiken via het algemene

Schaapskooi Loenen

Recreatiezonering op de Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied, met haar rijke natuur en variatie aan landschappen. De Veluwe is populair bij recreanten, ze komen er graag om van die prachtige natuur te