Energie Coöperatie Loenen plaatst thuisbatterijen bij huishoudens

Energie Coöperatie Loenen plaatst thuisbatterijen bij huishoudens

In de nieuwe kabinetsplannen wordt de salderingsregeling hard afgeschaft per 2027. Zoiets zat er al aan te komen. Het wordt daardoor steeds belangrijker om slim met stroom om te gaan.

Ook zijn er steeds meer problemen met overbelasting van het stoomnet. Daarom loopt er in Loenen een project om “stroom achter de meter te houden”. En om stroom goedkoop in te kopen en op te slaan en die stroom weer terug te verkopen als de prijs hoog is. Dus de batterij opladen als je zonnepanelen meer opwekken dan je op dat moment gebruikt. De opgeslagen energie gebruik je pas in de avond, als de panelen niet meer leveren en stroom vaak ook nog eens extra duur is. Of je verkoopt de opgeslagen stroom juist dan.

Momenteel loopt er een aanvraag bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om dat project uit te breiden met meer batterijen en nieuwe experimenten. Interesse? Meldt u aan bij info@ecloenen.nl

Overigens hoeft u zich niet te laten afschrikken van het investeren in zonnepanelen. Ook zonder de salderingsregeling blijft het een aantrekkelijke investering, zij het dat de terugverdientijd wat toeneemt.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud