Dorpsraad Bijpraten

Dorpsraad Bijpraten

We zijn bezig aan een lange warme zomer, voor de één prachtig, voor de ander te lang. We hebben natuurlijk als Nederlanders altijd iets te zeuren, te warm, te koud, te veel regen of te droog.

Dit geldt ook voor de contacten met de Gemeente Apeldoorn. Er gebeurt altijd wel iets en soms te laat. Natuurlijk zijn er ook positieve punten en werken we met elkaar gestaag aan de toekomst van Loenen!

Met het Zonnedorp-plan zijn we weer een stukje verder. Op dit moment ligt het plan ter parafering bij het College en gaat het daarna ter inzage naar de Raad. De verwachting is om binnen een paar weken aan de slag te kunnen gaan en we zullen iedereen die gereageerd heeft op onze enquête op korte termijn uitnodigen om de plannen nader toe te lichten en het plan samen met u ten uitvoer te gaan brengen.

De glasvezelkabel voor het buitengebied zal worden aangelegd, opnieuw een stap vooruit!

Voor de restauratie van den Eikenboom is de bouwvergunning aangevraagd en zal, als alles goed gaat, eind dit jaar starten. Dit zal voor Loenen een geweldige opsteker zijn. Eindelijk weer een prachtige Eikenboom in alle glorie hersteld!

Maar regeren is vooruitzien en we zijn volop bezig met diverse nieuwe projecten om Loenen nog aantrekkelijker te maken op het gebied van welzijn, zorg en wonen; ondernemen en agro; toerisme en promotie; energie en duurzaamheid en uiteraard natuur/groen. Daarnaast blijven we nog met een aantal hoofdpijndossiers zitten zoals de N786 (Eerbeekseweg), Lelystad Airport (Lelygate) en het bedrijventerrein Kieveen.

We wensen u nog een plezierige voorzetting van de zomer toe en houdt het lichaam koel en het hoofd cool!

De Dorpsraad

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud