Column Wie kent het Hugenpoth huis in Loenen

nieuws uut loenen

Column Wie kent het Hugenpoth huis in Loenen

Wie kent het Hugenpoth huis in Loenen?

Het blijkt een zeer comfortabele woning te zijn, in het buitengebied bij Bedrijvenpark Veldhuizen, die geheel gebouwd en aangepast is voor mindervaliden. Alle voorzieningen zijn aanwezig, hoog-laag bedden, een hoogte instelbare aanrecht en nog veel meer.

Het huis is bezit van Stichting Baron van Hugenpoth tot Aerdt en in bruikleen bij de Zonnebloem. Die stichting verhuurt het voor zeer redelijke bedragen aan mindervaliden. Mijn zoon en zijn gezin mochten er een weekje gebruik van maken. Omdat ze in Raalte wonen kunnen ze maar zelden in Loenen komen. En nu reed Paul met zijn scootmobiel zo naar ons huis. Het was geweldig om ze zo dichtbij te hebben! We hebben er allemaal genoten.

De laatste Baron van Hugenpoth tot Aerdt en zijn echtgenote brachten in 1979 hun bezittingen onder in een stichting die onder meer tot doel heeft de instandhouding van de tradities van de familie, waarbij het verlenen van charitatieve hulp prevaleert. Deze stichting heeft het Hugenpothhuis laten bouwen, dat sinds 2016 in gebruik is bij de Zonnebloem.

Wat een geweldig gebaar en wat geweldig dat het in Loenen staat!

Marian Zoet

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud