Column Onzekerheid

nieuws uut loenen

Column Onzekerheid

Onzekerheid

De Eerbeekse Papierfabriek De Hoop gaat dicht. Een bedrijf dat in onze regio historische wortels heeft stopt. Na 350 jaar houdt het op. Het betekent niet dat de Papierindustrie stopt in Eerbeek, er zijn immers nog 2 fabrieken in deze branche in dit dorp. Maar toch, De Hoop is wel een van de oudste papierfabrieken van ons land en een hele bekende en grote speler in de papierwereld.

Ik heb bij dit bericht hele gemengde gevoelens. Het zal betekenen dat er minder vrachtauto’s door Loenen gaan komen en ook veel minder stikstof, maar ook minder arbeidsplaatsen.

De vakbonden zijn boos, verbijsterd en zullen terecht zeker strijden voor een goed sociaal plan. Dat is ook wat de werknemers verdienen.

Wat gaat er gebeuren met de fabriek? Slopen? Nieuwe invulling, zoveel vragen! Wat kunnen we verwachten en ook wat moeten we hopen? Wie zal zeggen wat ervoor in de plaats komt. Wat zijn de consequenties voor het geplande logistiek centrum?

Er wacht ook voor Loenen een tijd van onzekerheid.

Ik wens allen die erbij betrokken zijn, veel sterkte

Marian Zoet

Delen:

Gerelateerde berichten

Bloembakken in Loenen

Dit voorjaar hebben Arend Jan Hamming en Adriaan Blom via Lomive een voorstel gedaan voor het plaatsen van 18 cortenstalen bloembakken in de kern van Loenen.  Deze worden beplant met

Opknapbeurt Rotonde Eerbeek.

Al meerdere jaren is de rotonde Loenen/ Eerbeek een doorn in ons oog. Het onkruid tiert welig en wordt af en toe gemaaid, zodat je er ook overheen kunt kijken.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.