Column Ons kasteel

kasteel ter horst

Column Ons kasteel

Wat is het toch geweldig om kasteel Ter Horst in ons dorp te hebben! Het gebouw dateert uit 1557 en wordt steeds verder gerestaureerd. Het heeft een prachtige oude uitstraling, het ziet er doorleefd uit. De toegangsbrug heeft onlangs een opknapbeurt gekregen. Het is natuurlijk ook een mooie trouwlocatie.

De jubileumtentoonstelling van de Stichting Historie Loenen was in het Koetshuis helemaal op zijn plek. Geweldig dat de Kasteelheer, Alexander Russelman, de ruimte ter beschikking stelde. We keken zittend op strobalen in een paardenstal een oude film over Loenen. Gewoon heel leuk. De vrijwilligers van de Stichting Wijnand Hackfort hadden, naast hun jammetjes en vogelvoerblikjes, ook drankjes en versnaperingen te koop en op het terras werd menige herinnering gedeeld. De fototentoonstelling trok terecht heel veel belangstelling. Wat een uitgebreide verzameling hebben de mensen van de Stichting Historie Loenen in die 10 jaar bij elkaar gebracht. Ik hoop van harte dat deze collectie eens een mooie definitieve plek krijgt.

Marian Zoet

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud