Column Nieuws uut Loenen

nieuws uut loenen

Column Nieuws uut Loenen

De oversteekplaats tussen de Spar en ons huis is klaar. Het is een oversteekplaats met een hoge attentiewaarde door de witte strepen op de weg geworden, maar geen zebrapad.

De provincie legt nergens zebrapaden aan, ze worden door verkeerskundigen beoordeeld als schijn veiligheid. We zullen zien. Wat ik merk is dat automobilisten beter opletten en er makkelijke overgestoken wordt. Echt blij ben ik dat het fietspad verbreed is. Ook is voor ons het in en uitrijden van onze inrit behoorlijk verbeterd, doordat de lantaarnpaal een stukje dichter naar ons huis is verplaatst en we goed om de vluchtheuvels kunnen wegrijden.

De gemeente Apeldoorn en de provincie hebben de verbetering van de verkeerssituatie opgepakt. Beide overheden zien in dat er een directe relatie ligt tussen alle wegen binnen het gebied, waaronder zeker ook kanaal Zuid. Er worden nu plannen gemaakt om de veiligheid en leefbaarheid, voor zover mogelijk, verregaand te verbeteren.

Dat betekent dat er gekeken wordt naar een meer dorpse uitstraling van de Eerbeekseweg en de Beekbergerweg. Meer groen in het dorp en lagere maximumsnelheden. Voor het einde van dit jaar moet duidelijk worden waar dit alles toe leidt.

Ik ben benieuwd

Marian Zoet

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud