Column Een echte Loenenaar

nieuws uut loenen

Column Een echte Loenenaar

Er moet mij even iets van het hart n.a.v. de reacties op het artikel in de vorige NuL van de Dorpsraad over de Gemeentelijke reactie op één klacht over Spritshz.

Het artikel werd zoals gebruikelijk ook op de FB-pagina van Loenen gezet en daar kwamen de reacties. Ook in Loenen reageert men graag via het keyboard en niet altijd te vriendelijk. Dus daar is de uitroep weer: De klager is vast geen “echte” Loenenaar.  Inderdaad het staat er echt en verderop zelfs met een fijne krachterm erbij. Terwijl de klager onbekend is wordt de aanname “gewoon” gedaan. Waarom toch deze aanname?

Mijn wiegje heeft inderdaad niet in Loenen gestaan, maar ik woon hier nu 12 jaar en ik, en vele import Loenenaren die ik ken, zetten zich met hart en ziel in voor Loenen en proberen met alles in Loenen mee te doen. Heus, ook wij doen veel vrijwilligerswerk en staan achter verenigingen, stichtingen, clubs etc. Ik ken inmiddels diverse besturen waarin meerdere import Loenenaren plaats hebben. Die dus samen met “echte” Loenenaren het verenigingsleven gaande houden. Natuurlijk niet iedereen doet mee, maar ook niet alle geboren Loenenaren zijn actief in en om Loenen. Ieder heeft daarvoor zijn of haar reden.  

Alstublieft laten wij ophouden met het benoemen van iets dat er niet is. Of je wiegje nu wel of niet in Loenen heeft gestaan, we hebben elkaar hard nodig om samen ons mooie Loenen draaiende, actief en leuk te houden. Dus ook niet geboren Loenenaren voelen zich echte Loenenaren.

Olga Oudt

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud