Column De uitslagen

nieuws uut loenen

Column De uitslagen

Wat een boeiende uitslagen van de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. In Loenen gingen 1843 mensen naar één van de twee stembureaus. Er wonen in Loenen en het buitengebied 3360 mensen. Ook in ons dorp werd de BBB met overmacht eerste in stemmenaantal zowel bij de Staten als bij het Waterschap.

In de gymzaal aan de Kempe zorgen acht mensen, over de dag verdeeld, ervoor dat alles goed verliep, in de Brink waren het er negen. Zitting nemen in een stembureau is leuk, boeiend, saai en gezellig, al naar gelang of er veel kiezers komen. Het zijn lange dagen die gemaakt worden, maar je ziet en spreekt wel weer heel veel dorpsgenoten.

Ik heb me erover verbaasd dat er relatief weinig Apeldoorners op de kieslijsten stonden. Jammer, want een grote stad heeft afgevaardigden nodig om lokale accenten te leggen bij voorstellen. Weten wat er speelt en vooral waarom is van groot belang bij provinciale besluitvorming.

Zoals bekend strijden we in Loenen voor minder (zwaar) verkeer over de twee provinciale wegen die het dorp doorsnijden. De Eerbeekseweg/ Beekbergerweg en de Hoofdweg. Toen de Statenleden op onze uitnodiging Loenen bezochten bleken de meesten onbekend met de lokale situatie. Wat: “zoveel (vracht) auto’s en zoveel fietsers per dag: ongelofelijk!” Dat waren de opmerkingen.

Ik ben dan ook razend benieuwd of BBB, niet alleen voor de boeren, maar ook voor de Loenense burgers in de bres zal springen.

Marian Zoet

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud