Column Beestenboel

nieuws uut loenen

Beestenboel

In mijn tuin wemelt het van de vogels die druk bezig zijn met nestelen en voedsel zoeken. De kleine veldmuis rent heen en weer, zijn maaltijd vindt hij onder de voederbak voor de vogels. Ook de egels zijn weer wakker. Leuk en zeer welkom in de tuin.

Soms zie ik foto’s op facebook van uitgelaten honden die lekker buiten spelen en rennen. Bij een ommetje door Loenen zie ik paarden die rennen in een wei of trots met hun ruiter rondstappen. Wat een genot dat dit allemaal kan in ons land! Zo leuk om al die dieren te zien, maar ook kan ik ervan genieten dat mensen gepassioneerd met hum (huis)dier bezig zijn.

Nu de lente aanbreekt en er weer meer met paarden gereden wordt is er helaas ook meer paardenpoep op de straten en stoepen. Ook bij het dagelijks van en naar de wei brengen laat een paard nogal eens op vrijwel dezelfde plek iets vallen. Veel paardenmensen ruimen het, net als hondenbezitters, gelukkig zelf op of zorgen dat het aan de kant geschoven wordt. Dat is fijn, want het is onplezierig deze forse uitwerpselen te zien liggen of er op een andere manier last van te hebben.

Het genieten van andermans dieren wordt dus soms helaas tenietgedaan door de overlast. Zo jammer, want elk levend wezen waar we blij van worden voelt als een cadeautje.

Marian Zoet

Delen:

Gerelateerde berichten

Succes energiebesparingsacties

De energiebesparingsacties van de coöperatie zijn een groot succes. Door het grote aantal aanmeldingen is er nog een wachtlijst. Iedereen komt aan de beurt maar in de warme zomermaanden waarin

werken en ondernemen

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

In het stuk van de Provincie staat dat er gepraat gaat worden. Een eerste gesprek is inmiddels achter de rug, een vervolg is gepland. Duidelijk is door ons gesteld dat