Column Beestenboel

nieuws uut loenen

Beestenboel

In mijn tuin wemelt het van de vogels die druk bezig zijn met nestelen en voedsel zoeken. De kleine veldmuis rent heen en weer, zijn maaltijd vindt hij onder de voederbak voor de vogels. Ook de egels zijn weer wakker. Leuk en zeer welkom in de tuin.

Soms zie ik foto’s op facebook van uitgelaten honden die lekker buiten spelen en rennen. Bij een ommetje door Loenen zie ik paarden die rennen in een wei of trots met hun ruiter rondstappen. Wat een genot dat dit allemaal kan in ons land! Zo leuk om al die dieren te zien, maar ook kan ik ervan genieten dat mensen gepassioneerd met hum (huis)dier bezig zijn.

Nu de lente aanbreekt en er weer meer met paarden gereden wordt is er helaas ook meer paardenpoep op de straten en stoepen. Ook bij het dagelijks van en naar de wei brengen laat een paard nogal eens op vrijwel dezelfde plek iets vallen. Veel paardenmensen ruimen het, net als hondenbezitters, gelukkig zelf op of zorgen dat het aan de kant geschoven wordt. Dat is fijn, want het is onplezierig deze forse uitwerpselen te zien liggen of er op een andere manier last van te hebben.

Het genieten van andermans dieren wordt dus soms helaas tenietgedaan door de overlast. Zo jammer, want elk levend wezen waar we blij van worden voelt als een cadeautje.

Marian Zoet

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Najaar onderhoud aan de Eerbeekseweg

Onderhoud aan de Eerbeekseweg De Provincie gaat in het najaar groot onderhoud plegen aan de Eerbeekseweg. Tegelijk worden een aantal knelpunten opgelost. Er is overleg geweest met de ondernemers aan

De Bruisbeek augustus

Na een lange tijd van geduldig wachten is de Bruisbeek weer opgestart met haar activiteiten.  Het is fijn om onze bezoekers met stralende gezichten binnen te zien komen, wat heeft