Bloembakken en Rotonde

Bloembakken en Rotonde

We hebben goed nieuws. Het heeft even geduurd, want de provincie gaat niet over één nacht ijs. Beide ontwerpen die wij van Arend Jan Hamming en Adriaan Blom (bloembakken) en van Marloes van Brink en Willy Gorsseling (rotonde) aangeleverd kregen moesten voldoen aan verschillende eisen zoals, (verkeers)veiligheid, vandalismebestendigheid, duurzaamheid en betaalbaarheid. Door de provincie is nu opdracht gegeven voor het plaatsen van 18 bloembakken van cortenstaal in de bebouwde kom van Loenen. De bakken worden voorzien van een kleurrijk assortiment van vaste planten met een afwisseling in bloei, kleur, textuur en geur. Natuurlijk klimaatbestendige planten die tegen een stootje kunnen. Op enkele plaatsen in het centrum komen bakken die voorzien worden van perkgoed.

De rotonde wordt uitgevoerd volgens het door ons aangeleverde schetsontwerp. Het wordt een typisch Veluws tafereel. Er komen grote cortenstalen beelden van een herder met schapen in een landschap van (zwerf)keien, heide, jeneverbes en den (pinus nigra).

We verwachten dat de aannemer vanaf week 22 de bloembakken gaat plaatsen. De realisatie van de rotonde gaat iets langer duren en we verwachten dat deze op z’n vroegst in week 27 gereed zal zijn. Het onderhoud en beheer van zowel de bloembakken als de rotonde wordt voor de komende 10 jaar door de provincie verzorgd. Binnenkort gaan Arend Jan en Harrie Wilbrink nog een laatste check doen voor wat betreft de locaties van de bloembakken en maken contact met de bewoners die daarbij wonen.

De huidige polyester bloembakken krijgen te zijner tijd een plaats op de Kempe en bij het dorpshart. Wij zijn verheugd met het aanbod van Hoveniersbedrijf Wilco Woestenenk om de inhoud van de polyester bakken te sponsoren. Hij zal tevens het onderhoud op zich nemen. Marloes van Brink wordt onze contactpersoon voor de provincie. Mochten jullie vragen hebben over de rotonde of de bloembakken dan kunt u contact met haar opnemen via mail: groen@loenenzonnedorp.nl

Namens de dorpsraad,

Harrie Wilbrink

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud