Bezoek van Gedeputeerden

werken en ondernemen

Bezoek van Gedeputeerden

Vrijdag 13 november vond er een gesprek plaats tussen twee leden van Gedeputeerde Staten, Jan Markink en Peter Drenth, twee wethouders, Jeroen Joon en Nathan Stukker, en bestuursleden van Dorpsraad Loenen Zonnedorp. Het gesprek vond plaats op uitnodiging van Loenen Zonnedorp. Het schaalmodel van de toren stond in de zaal en de Loenense vlag was prominent aanwezig.

De aandacht voor de problematiek in Loenen was groot, als ook de waardering voor alles dat we al realiseerden. De lovende woorden werden door de aanwezige bestuursleden blozend in ontvangst genomen.

De realisatie van de uitkijktoren heeft al vele tegenslagen gekend. De vergunning wordt opnieuw aangevraagd. Er zijn nog steeds mogelijkheden, maar de marges zijn klein vooral ten aanzien van allerlei nieuwe normen waaraan voldaan moet worden. Vooral van de grote betrokkenheid van de Loenenaren, zowel financieel als vrijwilligers, waren de GS leden onder de indruk.

Het project Eerbeek Loenen 2030, kwam uitvoerig ter sprake. De verkeersveiligheid was daarbij een groot aandachtspunt. Jan Markink is van mening, en zet zich daarvoor in, dat veel vrachtverkeer in de komende jaren de zuidelijke route vanuit Eerbeek zal gaan nemen. Daardoor zal naar zijn mening het verkeer door Loenen aanzienlijk gaan afnemen.

Grote belangstelling hadden de gedeputeerden ook voor onze ideeën t.a.v. de Bruisbeek. De wens voor 24 uurszorg in Loenen kon op veel begrip rekenen.

Aan de orde kwam ook de grote ambities die Loenen heeft op energiegebied. Een pilot om het hele dorp energieneutraal te maken zou mooi zijn!

Verder is uitvoerig gesproken over de woningbouw in de toekomst, met name voor betaalbare woningen voor jongeren en ouderen is uitgebreid behandeld. Afsluitende conclusie was dat verder overleg nodig is. Op de diverse beleidsterreinen zullen vervolgafspraken op korte termijn gepland worden.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

schaapscheerdersfeest

Geen Schaapscheerdersfeest 2021

Ook dit jaar is er helaas geen schaapscheerdersfeest. De commissie vindt het nog te risico vol om het te organiseren. Er worden in de maand mei wel loten huis aan

ECL en LEN doen mee in de RREW 2021.

Ook in 2021 heeft de gemeente Apeldoorn weer subsidie voor energiemaatregelen beschikbaar kunnen stellen via de Rijksoverheid vanuit de RREW-regeling. Dit jaar gaan Energie Coöperatie Loenen en Loenen Energie Neutraal

LEN is toe aan 300e project

Loenen Energie Neutraal heeft inmiddels weer ruim voldoende middelen beschikbaar om uw huis te helpen isoleren, zonnepanelen te plaatsen of met een warmtepomp aan de slag te gaan. Terugverdientijden van

Duo fiets

Dankzij de subsidie van de Gemeente Apeldoorn is de duo-fiets is binnen. Hij ziet er fantastisch uit. Loenen kan nu met vader, moeder of wie dan ook op pad, heerlijk