Bezoek Gedeputeerde Markink

Bezoek Gedeputeerde Markink

17 maart kreeg het bestuur van de Dorpsraad bezoek van Gedeputeerde Markink, die verantwoordelijk is voor het Project Eerbeek Loenen 2030. Hij kwam persoonlijk met ons praten over de vele haken en ogen die zich voordoen bij het Project. Het feit dat de gemeente Apeldoorn nog steeds niet officieel deelneemt aan het project. De locatie van het logistiek centrum. De problemen met de ontsluiting, langs het kanaal, door Loenen en richting Dieren. De stikstof problemen. De ligging van Loenen tegen het Natura 2000 gebied, dat beschermt landschap is, speelt daarbij ook een rol.

Waar je ook kijkt en hoe je ook plannen maakt, overal doen zich geweldige problemen voor. Een oplossing is (nog) niet in zicht en dat betekent dat er nu allereerst gezorgd moet worden dat de doorgaande weg door Loenen veiliger gemaakt moet worden. Door de gedeputeerde is overleg vooraf toegezegd. De dorpsraad heeft gepleit voor meer oversteekplaatsen en het benadrukken van het dorpskarakter. Meer oversteekplaatsen betekent dat het verkeer noodgedwongen langzamer moet rijden. Ons dorp is een verblijfsgebied waar gemotoriseerd verkeer door rijdt en geen racebaan, waarlangs huizen staan. Meer groen, bloembakken kunnen daaraan ook een goede bijdrage leveren.

De dorpsraad heeft verder natuurlijk stevig aangedrongen op een integraal plan voor de hele wegenstructuur rond Loenen. Dit kan alleen als provincie en de gemeente Apeldoorn, Brummen en Rheden samen werken.

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud